Sulev Senkel • 4. aprill 2016 kell 9:23

Uus riigihangete seadus säästab miljoneid

Foto: Andras Kralla

Riigihangete seaduse muutmisega laienevad hankija võimalused kõrvaldada riigihankest ebaausaid ettevõtjaid ja lisandub kaua oodatud võimalus kõrvaldada riigihankest ettevõtja, kes on oluliselt või pidevalt rikkunud varem sõlmitud hankelepinguid.

Riigihangete seaduse muutmise eelnõu on valmis ning läheb esimesel võimalusel lugemisele. Olulise muudatusena annab eelnõu hankijale võimaluse kontrollida kõrvaldamise aluste puudumist ja kvalifitseerimise tingimustele vastamist esmajoones pakkujate endi kinnituste abil ning nõuda lisadokumentide esitamist üksnes edukalt pakkujalt. Kuivõrd ka eduka pakkuja kontroll toimub peamiselt elektrooniliste andmebaaside alusel, väheneb nii hankijate töö- kui ka ettevõtjate halduskoormus.

Mida seadus veel muudab, loe pikemalt Äripäeva teemaveebist ehitusuudised.ee.

Ehitusuudised.ee ja Advokaadibüroo Deloitte Legal korraldavad koostöös 5. mail Hangetekonverentsi, kus on põhifookuses innovatsiooni hankimine ning ettevalmistus väärtuspõhisemaks hankimiseks. Konverentsil toimub töötuba, kus läbi näidis piloothanke leitakse vastused küsimustele. Vaata lisainfot siit ning registreeru konverentsile.

Hetkel kuum