Tanel Raig • 15. aprill 2016 kell 12:00

Konkurendid kahtlevad uue pakiveoteenuse hinnarevolutsioonis

Omniva ja SmartPOST ei usu, et pakiveoturul saab muuta hindu veel kuni 80% soodsamaks.  Foto: epa

Uue pakiäriteenuse kontseptsiooniga alustav Parcelfellows lubab pakiveoteenuste muuta kuni 80% odavamaks. Eesti suuremad pakivedajad Omniva ja Itella SmartPOST suhtuvad hinnalubadusse skeptiliselt.

Parcelfellows hakkab teenuse pakkumisel kasutama juba toimivate kullerfirmade logistikat ning transpordilahendusi. Väidetavalt võimaldab see väikepakke lähetada kuni 80% soodsamalt, võrreldes Omniva ja SamrtPOSTiga. Parcelfellowsi omaniku ja tegevjuhi Alar Ehandi sõnul on turul domineerivate kullerfirmade teenused põhjendamatult kallid.

Omniva ja SmartPOST suhtuvad skeptiliselt Parcelfellowsi lubadusse muuta hindu kuni 80% soodsamaks. „Mitme paki puhul on Ominva pakiteenused turul soodsaimad ning on raske uskuda, et keegi suudab hindu koguni 80% alandada,“ rääkis Omniva pakiäri valdkonna juht Sten Argos. Ka Itella SmartPOsti tegevjuht Risto Eelmaa ütles, et sellised hinnaerinevused ei ole reaalsed.

Uue pakiäri kontseptsioonist ja pakituru praeguste liidrite reageeringutest loe lähemalt logistikauudiste teemaveebist.

Hetkel kuum