Ave Lepik • 5. mai 2016 kell 12:04

Osta ära Prantsuse tippklubi!

Marseille nördinud fännid tulid aprillis Prantsuse 1. liiga mängudele plakatitega, mis kujutasid Olympique'i mängijaid kitsedena.  Foto: epa

Jalgpalliklubi Marseille Olympique (OM) enamusomanik, miljardärist ärinaine Margarita Louis-Dreyfus pani klubi müüki, kirjutas Paris Match.

Vene päritolu Louis-Dreyfus, kes juhib kaubandus- ja tööstuskonglomeraati Louis Dreyfus Commodities, ütles paar nädalat tagasi Reutersile, et müüb Prantsuse 1. liigas mängiva OMi parimale pikaajalisele investorile. „Hind pole mu esimene mure, peamine, et uus omanik suudab ehitada üles kõrgeimal tasemel võite toova meeskonna,“ rääkis Louis-Dreyfus Prantsuse telekanalile BFM TV.

Klubile lähedane allikas väitis, et Louis-Dreyfus on viimastel nädalatel saanud juba mitu ostupakkumist.

Marseille’ klubi on 1993. aasta Euroopa meister ning nende kontol on tänini rekordiline tulemus - 10 Prantsusmaa karika võitu. Viimastel hooaegadel ei ole aga klubil parimad päevad. Meeskond pole 7 kuu jooksul oma liigas ühtegi matši võitnud, 2015-2016 hooajal peetud 50 mängust on 14 kaotust, 18 võitu ja 18 nulliringi, kirjutas Paris Match. „OM on nagu purjus paat, mida juhib operetikapten, kellel on merehaige meeskond ja lipp pooles mastis,“ vahendas väljaanne ühe kriitilise fänni kokkuvõtet.

OMi hooajaeelarve on 125 miljonit eurot, mis teeb sellest kulude poolest neljanda Prantsusmaa klubi: eespool on PSG 490 miljoni, Monaco 250 miljoni ja Olympique Lyonnais 170 miljoni euroga. Kui esimesed kolm klubi on liiga eesotsas, siis OM on kukkunud lausa 16. kohale.

Lisaks maksab klubi Marseille' linnale iga aasta 5 miljonit eurot renti 67 000kohalise Velodrome’i staadioni kasutuse eest.

Louis-Dreyfus, kes on viimastel aastatel klubisse süstinud kümneid miljoneid eurosid, ütles, et temasuguse toetajaga ei suuda OM vastu seista konkurentidele, kellel on taga riigi või palju sügavamate taskutega spordifirmade toetus.

Louis-Dreyfus võttis klubi üle kontrolli 2009. aastal pärast abikaasa Roberti surma. Viimati võitis OM Prantsuse liiga tiitli 2010. aastal.

Hetkel kuum