Hindade langus vastab ministeeriumi ootustele

06. mai 2016, 12:25
Tubakaaktsiisi tõus mõjutab rahandusministeeriumi teatel hindade tõusu aasta teises pooles.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160506/NEWS/160509809/AR/0/Sigaret-suitsetamine-tubakas.jpg

Viimaste kuude hinnamuutused on kooskõlas rahandusministeeriumi kevadise prognoosiga, ütles rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik Kristjan Pungas tarbijahinnaindeksi muutuse kommentaariks.

Statistikaameti andmetel jäid hinnad aprillis eelmise kuu tasemele ning aastases võrdluses süvenes hinnalangus 0,8 protsendini. Euroalas suurenes hinnalangus esialgsetel andmetel teenuste hinnatõusu pidurdumise mõjul 0,2 protsendini.

"Viimaste kuude hinnaarengud on kooskõlas rahandusministeeriumi kevadise prognoosiga, mille kohaselt ootame selleks aastaks 0,3protsendilist hinnatõusu," ütles Pungas pressiteate vahendusel. "Aasta esimesel poolel on hinnad languses ning teisel poolaastal hindade tõus kiireneb eelkõige odavnenud toorainetest tulenenud negatiivse panuse vähenemise ning väiksemal määral lisanduva tubakaaktsiisi tõusu ja teenuste kallinemise tõttu."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. May 2016, 12:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing