Äripäev • 6. mai 2016 kell 9:25

Hindade langus vastab ministeeriumi ootustele

Tubakaaktsiisi tõus mõjutab rahandusministeeriumi teatel hindade tõusu aasta teises pooles.  Foto: EPA

Viimaste kuude hinnamuutused on kooskõlas rahandusministeeriumi kevadise prognoosiga, ütles rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik Kristjan Pungas tarbijahinnaindeksi muutuse kommentaariks.

Statistikaameti andmetel jäid hinnad aprillis eelmise kuu tasemele ning aastases võrdluses süvenes hinnalangus 0,8 protsendini. Euroalas suurenes hinnalangus esialgsetel andmetel teenuste hinnatõusu pidurdumise mõjul 0,2 protsendini.

"Viimaste kuude hinnaarengud on kooskõlas rahandusministeeriumi kevadise prognoosiga, mille kohaselt ootame selleks aastaks 0,3protsendilist hinnatõusu," ütles Pungas pressiteate vahendusel. "Aasta esimesel poolel on hinnad languses ning teisel poolaastal hindade tõus kiireneb eelkõige odavnenud toorainetest tulenenud negatiivse panuse vähenemise ning väiksemal määral lisanduva tubakaaktsiisi tõusu ja teenuste kallinemise tõttu."

Hetkel kuum