Äripäev • 14. mai 2016 kell 11:39

Savisaare kahjurõõm: IRList on alles vaid mälestus

Edgar Savisaar  Foto: Andres Haabu

Keskerakonna palgaline esimees Edgar Savisaar kommenteeris pressiteate vahendusel täna avaldatud erakondade toetusnumbreid ja märkis, et IRLi kriis on kõige kasulikum Reformierakonnale.

“IRLiga toimunu näitab, kui efektiivselt on suutnud tegutseda peaministrierakond, kirjutades valitsuse vähegi positiivsed sammud enda nimele ning jättes probleemid koalitsioonipartnerite kanda,“ analüüsis veteranpoliitik. „Selge on see, et mida väiksem on partnerite toetus, seda vähem sõnaõigust neile ka valitsuses antakse. Polnud sugugi ammu aeg, kus IRL konkureeris väga tõsiselt ka Reformierakonnaga, kuid nüüd on sellest alles vaid mälestus.”

Savisaar arvas, et Isamaa- ja Res Publica Liitu ootavad tõenäoliselt ees suured muutused.

“Keskerakonna positsioon on tänu kõige stabiilsemale toetajaskonnale poliitmaastikul kindel ja tugevaim. Kui Keskerakonna edu pole täna avaldatud uuringus eriline üllatus, siis seda on kindlasti IRLi — piltlikult öeldes — parlamendist välja kukkumine. Tänane IRLi toetusnumber oli juba pikka aega õhus ning lõpuks tuli sellele ametlik kinnitus,” ütles Savisaar ja pakkus, et IRL hakkab tõenäoliselt erakorraliselt juhtkonda välja vahetama.

Täna vahendas ERR oma tellimusel valminud Turu-uuringute küsitlust, millest selgus, et Keskerakonna toetus on 23, Reformierakonnal 21, EKREl 14, sotsidel 12 ja Vabaerakonnal 11 protsenti. IRLi toetas 4 protsenti sellele küsitlusele vastanutest.

Hetkel kuum