Porošenko Eurovisioonist: tõde võitis, nagu alati

15. mai 2016, 10:28
Stockholmis toimunud Eurovisiooni võitis Ukraina lauljatar Jamala looga "1941".
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160515/NEWS/160519810/AR/0/eurovisioon.jpg

Eile Rootsis toimunud 61. Eurovisiooni lauluvõistluse võitis Ukraina, keda esindas lauljatar Jamala krimmitatarlaste küüditamisest rääkiva looga „1944“.

Ukraina president Petro Porošenko rõõmustas Twitteris: „JAA! Uskumatu esitus ja võit! Kogu Ukraina tänab sind südamest, Jamala!“ ja lisas veidi hiljem: „Õnnitlesin isiklikult Jamalat võidu puhul. Täna rääkis tema häälega maailmaga kogu ukraina rahvas. Tõde võitis, nagu alati!“


Ukraina sai kokku 534 punkti, teisele kohale jäi Austraalia 511 häälega ning kolmandaks Venemaa 491 häälega.

Jamala laul, mis rääkis krimmitatarlaste deporteerimisest teise maailmasõja ajal, põhjustas juba enne laulukonkursi algust palju kõneainet ja Venemaa meedias on laul kõvasti kriitikat saanud. Jamala kommenteeris siis, et laulu teema on seotud tema enda perekonna looga. Võistluse korraldajad ei leidnud, et laulu alltekst kannaks poliitilist allteksti, kuigi mõned Venemaa poliitikud üritasid vastupidist väita ja nõudsid loo võistluselt kõrvaldamist.

Ooperi- ja džässilaulja Jamala on ka 2009. aasta Jurmala laulukonkursi Uus laine võitja.

Eurovisiooni finaalis osalesid 26 riigi artistid: kahest poolfinaalist kokku 20 edasipääsenut, lisaks ilma konkursita finaali jõudnud mullune võitja Rootsi ning nn suur viisik (võistluse asutajad ja suursponsorid Prantsusmaa, Inglismaa, Itaalia, Saksamaa, Hispaania).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. May 2016, 10:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing