Alyona Stadnik • 16. mai 2016 kell 13:32

Vichmanni advokaadi tulistamise ümber segadus

Ukrainas Odessas rünnaku ohvriks langenud advokaat Aleksandr Pogorelõi Kalingradi telekanalis "Pervõj Gorodskoj".   Foto: Kuvatõmmis YouTube'ist

Ukrainas Odessas väidetavalt tapetud advokaadi Aleksandr Pogorelõi tulistamise ümber on erinevaid spekulatsioone.

"Minu teada olid uudised ennatlikud," ütles Marcel Vichmann Äripäevale. Pogorelõi kaitseb Odessas ettevõtja Marcel Vichmanni huvisid. 

Pogorelõi töötas Advokaadibüroos Privileegia. Advokaadibüroo sekretär ütles Äripäevale, et neil ei ole juhtumi kohta mingit informatsiooni ja nad ei saa kommenteerida. "Meid ei ole sellest teavitatud," ütles sekretär. 

Ukrainas kohalikus meedias levivad spekulatsioonid, et mõrv võis olla lavastatud. Delfi kirjutas, et Ukraina ajakirjanduslike uuringute keskuse korrespondendi sõnul võidi tapmine lavastada, et selle täideviijad ja tellija kinni pidada. Odessa oblasti politsei pressiteenistus teatas, et advokaat tapeti, kuid mingeid üksikasju ei avaldata, viidates sellele, et uurimist korraldab Ukraina peaprokuratuuri erikomisjon.

Ukraina uudisteagentuur UNN teatas, et Odessa oblastinõukogu endise liikme teatel on Vichmanni esindanud advokaadi ründaja tabatud. Uudisteportaal Dumskaja esindaja ütles Äripäevale, et politsei pidi tegema ametliku pressiteate juhtumi kohta. Seni ei ole teadeannet tulnud. 

Heategevusliku fondi esindaja, mille heaks advokaat töötab, kirjutas sotsiaalmeedias, et mees on elus.

Praegu ei kommenteeri seda informatsiooni ei Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) Odessa oblastivalitsus, Odessa oblasti prokuratuur ega regiooni politsei. Asi on üle antud peaprokuratuurile, teatas kohaliku prokuratuuri esindaja UNNile.

Hetkel kuum