Äripäev • 30 mai 2016

Lasnamäel põles tootmishoone

Lasnamäel põles tootmishoone  Foto: Päästeamet

Täna öösel puhkes tulekahju Tallinnas Suur-Sõjamäe tänaval asuvas jäätmejaamas, kus kustutustööde käigus leidsid päästjad hukkunud mehe, teatas päästeamet.

Häirekeskus sai teate tulekahjust Lasnamäel Suur-Sõjamäe 31 asuvast jäätmejaamast öösel kell 1.57. Helistaja info kohaselt oli hoone leekides, mis olid juba katusest väljas. Päästjate sündmuskohale jõudes selgus, et tulekahju oli puhkenud jäätmejaama tootmishoones, kus põlesid rehvide jäätmed, nendest ümbertöödeldud kummimatid, ning tootmismasinad. Hoones olid veel gaasiballoonid, mis kuumuse käes plahvatasid. Päästjad alustasid kohe kustutustöödega ning tule leviku piiramisega kõrvalhoonetele.

Kustutustööde käigus leidsid päästjad hoone teisel korrusel asuvast töötajate puhkeruumist hukkunud mehe.

Põlengust oli haaratud umbes kolmandik hoonest ja põlemine toimus peamiselt 30x50m mõõtmetega ruumis, mis sai tulest kõvasti kannatada ning mille katus varises sisse.

Tulekahjule pandi piir kell 4.01.

Et tegu oli jäätmejaama tootmishoone ulatusliku põlemisega, kinnitati sündmuskohal kõrgeim väljasõiduaste, mis kaasas sündmusele rohkelt päästejõudusid. Tulekahju kustutasid päästemeeskonnad Lasnamäe, Kesklinna, Pirita, Lilleküla, Nõmme ja Assaku päästekomandodest ning Rae vabatahtlikud.

Tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus.

Lasnamäel põles tootmishoone  Foto: Päästeamet
Hetkel kuum