Jaanus Vihand valiti Euroopa juhtiva kaubandusliidu asepresidendiks

22. juuni 2016, 14:40
Coop Eesti Keskühistu juht Jaanus Vihand
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160622/NEWS/160629909/AR/0/AR-160629909.jpg

Coop Eesti Keskühistu juht Jaanus Vihand valiti EuroCoopi asepresidendiks, mille 19 liiget moodustavad Euroopa ühe suurima kaubandusvõrgustiku ning mille liikmete käive on aastas ligi kümme Eesti riigi eelarvet ehk üle 80 miljardi euro.

EuroCoopi liikmetel on kokku üle poole miljoni töötaja ning nende hallata on ca 36 000 kauplust, seisab Coop Eesti Keskühistu pressiteates.

Sarnaselt Eesti tarbijaühistutega tegutseb Coopi nime all enamik tarbijaühistuid ka 19 teises Euroopa Liidu riigis, et üheskoos omada suuremat jõudu eraettevõtete vastu. „Coop on Eestis toidu- ja esmatarbekaupade turul liider, kuid mujal maailmas on ühistuline kaubandus veelgi laiahaardelisem,“ ütles Vihand. „Suur osa Coopidest on oma koduriigis samuti turuliidrid, olgu selleks Taani, Itaalia või Slovakkia,“ lisas Vihand.

EuroCoopi presidendiks valiti Coop Itaalia asejuht Massimo Bongiovanni ning asepresidentideks lisaks Jaanus Vihandile veel Iisraeli Coopi juht Ofer Feinstein, Soome SOK grupi esindaja Juhani Ilmola ning Briti Kanalisaarte Co-operative Society juht Colin Macleod.

X

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    22. June 2016, 14:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing