Indrek Mäe • 23. juuni 2016 kell 8:56

Juncker: uusi läbirääkimisi brittidega ei tule

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker  Foto: Reuters/Scanpix

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncer rõhutas, et kui britid otsustavad tänasel referendumil Euroopa Liidust lahkuda, siis on see lõplik ning edasisi läbirääkimisi ei tule.

„Nii Suurbritannia poliitikud, kui ka valijad peavad teadma, et nende otsus jääb püsima ning midagi uuesti üle ei vaadata,“ ütles Juncker. „Kui otsustatakse, et Suurbritannia on Euroopa Liidust väljas, siis on nad väljas,“ sõnas ta.

Suurbritannia hääletab täna Euroopa Liitu jäämise üle ning mitmed majandusanalüütikud on avaldanud kartust, et saareriigi lahkumine mõjutaks negatiivselt riigi suhteid teiste ühenduse liikmetega. Samuti kardetakse aktsiaturgude negatiivset lühiajalist reaktsiooni.

Hetkel kuum