Indrek Mäe • 24. juuni 2016 kell 5:14

Briti meedia: Cameroni tool löödi kõikuma

David Cameron  Foto: epa

Briti meedia teatel võib rahva otsus Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise kohta maksta peaminister David Cameronile töökoha.

Cameronile heidetakse ette referendumi kasutamist valimislubadusena 2015. aastal, mil praegune peaminister teatas, et võimule saades lubab ta rahval ise otsustada, kas Euroopa Liitu soovitakse kuuluda ka edaspidi. Kuigi peaminister ei uskunud tol ajal tõenäoliselt Brexiti võimalikusesse, on ta eilse otsuse valguses pannud riigi majanduse tõsisesse ohtu ning nõrgendanud Suurbritannia positsiooni maailmas, kirjutab Wall Street Journal.

Lisaks sai referendumi käigus selgeks, et Cameron on kuid võidelnud millegi eest, mida enamus rahvast ei toeta. Seetõttu spekuleeritakse briti meedias võimalusega, et peaminister võib peagi tagasi astuda. Samuti on arvatakse, et tema partei kõrvaldab ta usaldushääletusel konservatiivide liidri positsioonilt.

David Cameroni kõnet seoses referendumi tulemustega on oodata lähitundidel.

Hetkel kuum