NATO kohtumine lõi Poola piiri umbe

04. juuli 2016, 15:11
Poola viis NATO kohtumise eel sisse ajutise kontrolli Tšehhi, Saksamaa, Leedu ja Slovakkia piiril ning peatas liikluse Ukrainast ja Venemaalt. Samuti on tugevdatud kontrolli sadamates ja lennujaamades.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160704/NEWS/160709933/AR/0/poola-piir.jpg

Täna hommikust peatas Poola oma Venemaa ja Ukraina piiril kohalike elanike kergliikluse, mis on Poola välisministeeriumi kinnitusel vajalik eesseisva NATO kohtumise turvalisuse tagamiseks. Samuti viis Poola täna hommikust sisse ajutise piirikontrolli Saksamaa, Slovakkia, Tšehhi ja Leedu piiril.

Seoses turvameetmete kasutuselevõtuga on piiril juba tekkinud ummikud, mis Poola raadio teatel algasid eile õhtust. Toimetusega rääkinud inimeste sõnul läbis näiteks Kaliningradi oblasti piiripunkti kolme tunni jooksul maksimaalselt kümme sõidukit.

Poola veebisaidi Express Elblag teatel väidavad Vene tollitöötajad, et on omakorda saanud käsu Poola autosid kauem kinni pidada. Üks poolakas väitis portaalile, et ootas piiriületamist 22 tundi.

NATO kohtumine peetakse 8. ja 9. juulil Varssavis. Tugevdatud turvameetmed jäävad kehtima nii maanteele, sadamatesse ja lennujaamadesse kuni 2. augustini, kuniks riigis peetakse 26.-31. juulini maailma katoliiklike noorte kokkutulekut.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. July 2016, 15:27
Otsi:

Ava täpsem otsing