Äripäev • 22. august 2016 kell 11:26

Karoli Hindriksi firmal poole miljoni eurone kahjum

Jobbaticali asutaja Karoli Hindriks  Foto: Erik Prozes

IT-töövahendusfirma Jobbatical OÜ eelmise aasta kahjum oli ettevõtte aruande kohaselt 410 477 eurot. Aruandeaasta müügitulu oli samal ajal 5289 eurot.

Kokku on Jobbaticali kahjumiks nüüd kahe aastaga kogunenud 469 805 eurot, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Eelmisel aastal kaasas Jobbatical 510 000 eurot investeeringuid ning riskikapitaliettevõte Union Square Ventures, riskikapitalist Saul Klein ja SmartCap investeerisid eestlaste loodud tööportaali 1,9 miljonit eurot, vahendas ERR.

Karoli Hindriks märkis Facebookis Äripäeva lehel kahjumit kommenteerides, et selles staadiumis ei tohigi idufirmad olla kasumlikud, sest investeeritakse tulevikku. Ka järgnevad aastad kavatseme olla kahjumis, märkis Hindriks.

Ettevõttes töötas 2015. aastal keskmiselt viis töötajat, kellest kolm olid juhatuse liikmed. Töötasud koos sotsiaalmaksudega moodustasid 115 483 eurot, millest 41 068 eurot oli juhatuse palgafond. "2016. aasta fookus on tootearendusel, võrgustiku kasvatamisel ja rahastusmudelite testimisel, et jõuda õige monetiseerimise lahenduseni," seisab aruandes. "Samuti on fookus Aasiasse laienemisel ning kontori avamisel ning meeskonna kasvatamisel Singapuris."

Jobbaticali asutasid 2014. aastal Karoli Hindriks, Ronald Hindriks ja Allan Mäeots. Jobbatical pakub tehnoloogiavaldkonna töötajatele tööd maailma tõmbekeskustes, peamiselt üheks aastaks.

Hetkel kuum