• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Siret Kotka: valitsusse saamine susiseb

  „Juttudel, et Keskerakond võib valitsusse pääseda, on iva sees,“ ütles Keskerakonna liige, Edgar Savsiaare pooldaja Siret Kotka.

  Valitsusse saamise kasuks räägivad Kotka sõnul erinevad asjaolud, näiteks valitsuspartei liikmete nagelemine ja ka Rõivasele umbusalduse avaldamine. „Kui vaatame, mis täna poliitikamaastikul toimub, on neil juttudel iva sees,“ ütles ta. Kuigi valitsusse pääsemine oleks kindlasti hea, on Kotka sõnul siiski olulisemad just tingimused, millel Keskerakond valitsusse läheks. „Kindlasti pole ma nõus valitsusse minema samamoodi nagu viimane kord sotsid seda tegid. Mitte keegi ei tea, mille eest nad üldse seisavad või kelle eest võitlevad,“ ütles ta.
  Millisteks võimalikud tingimused kujunevad, sõltub aga tulevasest Keskerakonna esimehest, kelleks saab kas Yana Toom või Jüri Ratas. „Täna oli kongressil tunda väga selgelt kahte poolt ja inimesed taandasid end rohkem Yana Toomi kasuks, mida oli ka oodata,“ ütles ta. Tõsi, delegaatide seas on teada, et rohkem on Ratase pooldajaid. Kotka sõnul pole saladus, et delegaatide valimine ei olnud eriti demokraatlik. „Sellised juhtumid, nagu näiteks Oudekki Loone ei saanud delegaadiks, on vaid pinnapealsed – sellised juhtumeid oli üle Eesti küll ja küll,“ rääkis ta. Näiteks jäi tema sõnul Lõuna- Eestist delegaatiks tulemata ühel pastoril, kes oleks soovinud valima tulla. „Teda aga ei võetud, sest ta on teada-tuntud Savisaare pooldaja,“ lisas Kotka.
  „Kurb on, et end nii nimetatud valgeks leeriks tituleerinud Ratase, Simsoni ja Repsi tiim toimetab salamisi selliste vahenditega, mis pole tegelikult puhtad. Kui tahta tulla uue puhta jõuna peale, peaksid ka kõik sammud võimule tulekuks juba algusest peale olema puhtad,“ rääkis Kotka.
  Ta lisas, et kuigi ideoloogiliselt pooldab ta Yana Toomi, oli siiski rõõm kuulda, et Ratas lubas oma kõnes Keskerakonna kurssi mitte muuta. „Siiski ootasin ta kõnest palju rohkemat,“ ütles Kotka.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsilt lahkuva Didi aktsia reageeris suure tõusuga
Vaatamata otsusele New Yorgi börsilt lahkuda kallines Bolti eksomaniku Didi aktsia täna eelturul kuni 14 protsenti, kirjutab CNBC.
Vaatamata otsusele New Yorgi börsilt lahkuda kallines Bolti eksomaniku Didi aktsia täna eelturul kuni 14 protsenti, kirjutab CNBC.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
150 gaasibussi, 10 miljonit palgalisa ja 6 miljonit rattaliiklusse – Tallinna uus eelarve
150 gaasibussi, 10,3 miljonit linna töötajate palkadeks ja 6 miljonit rattaliiklusesse – need asjad on kirjas Tallinna eelarves, mis esimest korda ajaloos ületab ligikaudu 300 000 euroga miljardi euro piiri.
150 gaasibussi, 10,3 miljonit linna töötajate palkadeks ja 6 miljonit rattaliiklusesse – need asjad on kirjas Tallinna eelarves, mis esimest korda ajaloos ületab ligikaudu 300 000 euroga miljardi euro piiri.