Siret Kotka: valitsusse saamine susiseb

Siret Kotka  Foto: Andres Haabu
Eliisa Matsalu • 5. november 2016 kell 14:54

„Juttudel, et Keskerakond võib valitsusse pääseda, on iva sees,“ ütles Keskerakonna liige, Edgar Savsiaare pooldaja Siret Kotka.

Valitsusse saamise kasuks räägivad Kotka sõnul erinevad asjaolud, näiteks valitsuspartei liikmete nagelemine ja ka Rõivasele umbusalduse avaldamine. „Kui vaatame, mis täna poliitikamaastikul toimub, on neil juttudel iva sees,“ ütles ta. Kuigi valitsusse pääsemine oleks kindlasti hea, on Kotka sõnul siiski olulisemad just tingimused, millel Keskerakond valitsusse läheks. „Kindlasti pole ma nõus valitsusse minema samamoodi nagu viimane kord sotsid seda tegid. Mitte keegi ei tea, mille eest nad üldse seisavad või kelle eest võitlevad,“ ütles ta.

Millisteks võimalikud tingimused kujunevad, sõltub aga tulevasest Keskerakonna esimehest, kelleks saab kas Yana Toom või Jüri Ratas. „Täna oli kongressil tunda väga selgelt kahte poolt ja inimesed taandasid end rohkem Yana Toomi kasuks, mida oli ka oodata,“ ütles ta. Tõsi, delegaatide seas on teada, et rohkem on Ratase pooldajaid. Kotka sõnul pole saladus, et delegaatide valimine ei olnud eriti demokraatlik. „Sellised juhtumid, nagu näiteks Oudekki Loone ei saanud delegaadiks, on vaid pinnapealsed – sellised juhtumeid oli üle Eesti küll ja küll,“ rääkis ta. Näiteks jäi tema sõnul Lõuna- Eestist delegaatiks tulemata ühel pastoril, kes oleks soovinud valima tulla. „Teda aga ei võetud, sest ta on teada-tuntud Savisaare pooldaja,“ lisas Kotka.

„Kurb on, et end nii nimetatud valgeks leeriks tituleerinud Ratase, Simsoni ja Repsi tiim toimetab salamisi selliste vahenditega, mis pole tegelikult puhtad. Kui tahta tulla uue puhta jõuna peale, peaksid ka kõik sammud võimule tulekuks juba algusest peale olema puhtad,“ rääkis Kotka.

Ta lisas, et kuigi ideoloogiliselt pooldab ta Yana Toomi, oli siiski rõõm kuulda, et Ratas lubas oma kõnes Keskerakonna kurssi mitte muuta. „Siiski ootasin ta kõnest palju rohkemat,“ ütles Kotka.

Hetkel kuum