Äripäev • 22. november 2016 kell 5:49

Indrek Neivelt: Eesti pangandus taandareneb

Indrek Neivelt  Foto: Eiko Kink

Maksevahendusfirma Pocopay asutaja ja juhatuse esimees Indrek Neivelt rääkis intervjuus Ärilehele, et Eesti pangad teenivad ülisuurt kasumit, kuid tehnoloogiline mahajäämus on masendav.

Tema hinnangul on õigem nimetada pankade tegevust taandarenguks. „Kui ma läksin 2002. aastal esimest korda pärast nõukogude aja lõppu Moskvasse, siis nägin, millisel tasemel olid Vene pangad. Tehnoloogiline vahe oli meeletult Eesti kasuks. Praegu on olukord vastupidine: Vene pangad on Eesti omadest mööda läinud. Sberbank on Euroopas üks tänapäevasemaid panku. Arvan, et järgmise viie aasta jooksul läheb suur osa Aafrika pankasid ka meist mööda,“ rääkis Neivelt. Teda hämmastas, et kliendid ei nõua pankadelt tänapäevaseid teenuseid ega vaheta naljalt panka.

Loe Neivelti intervjuud Ärilehest.

Hetkel kuum