• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Neivelti firma sai trahvi eksitavate reklaamide pärast

  Pocopay tegevjuht Indrek NeiveltFoto: Eiko Kink

  Finantsinspektsiooni juhatus määras 27. veebruaril tehtud otsusega Indrek Neivelti osalusel loodud ASile Pocopay reklaamiseaduse rikkumise eest 3000 euro suuruse rahatrahvi.

  Finantsinspektsiooni hinnangul rikkus makseasutus AS Pocopay möödunud aastal ajavahemikul 22. august kuni 7. oktoober avaldatud reklaamidega reklaamiseadust, jättes neis kasutatud eksitava sõnastusega tarbijatele mulje, justkui oleks kõnealuse makseasutuse näol tegemist pangaga.
  Avalikkust eksitati reklaamidega „Nutisaade 1. osa: Reporter Naan on Pocopay fänniga hädas“, „Nutisaade 2. osa: Reporter Naan teeb Pocopay'ga ühe erilise inimese rõõmsamaks“, „Nutisaade 3. osa: Reporter Naan feat. Surfar, Pocopay, Kassid“. Reklaame näidati Pocopay YouTube'i kanalil, Facebooki-lehel, Apollo kinodes, Apollo raamatukauplustes ning Apollo klubi liikmetele e-postiga saadetud uudiskirjades.
  Nende reklaamide tellimise ja avalikustamisega rikkus AS Pocopay reklaami üldnõudeid, mis on reklaamiseaduse järgi karistatav väärteona ja mille eest karistatakse juriidilist isikut rahatrahviga kuni 10 000 eurot. Mõistetud karistuse määra mõjutas muude asjaolude kõrval positiivne fakt, et ettevõte tegi menetluses head ja avatud koostööd.
  Pocopay on veidi üle aasta tagasi loodud üleeuroopaline pangandusala idufirma, mille asutajate hulka kuuluvad teiste seas Indrek Neivelt ja Linnar Viik. Neivelt on ka ettevõtte tegevjuht.

  Vaata lisaks Infopangast

  Pocopay AS

  Indrek Neivelt

  Linnar Viik

  Firma põhjendab rikkumist pooliku seadusega
  Pocopay teatas pressiteate vahendusel, et lähtus reklaamide tegemisel ja levitamisel Eesti seadusandluses kehtestatud reeglitest oma parimate teadmiste järgi. "Eestis ei ole makseasutuste reklaamipraktika veel hästi välja kujunenud ja teadaolevalt on makseasutuste reklaami koostamise juhend hetkel alles väljatöötamise faasis," seisab teates. 
  Reklaamide tegemisel toetus ettevõte enda sõnutsi kohalikule ja rahvusvahelisele turupraktikale ja oli diskussioonis ka finantsinspektsiooniga. "Igas reklaamis oleme rõhutanud, et Pocopay on makseasutus ja suunanud kliente meie veebilehele, kus Pocopay teenusega seonduv info on põhjalikult kirjeldatud."
  Ettevõte rõhutas, et on käitunud vastutustundlikult ja hoolsalt. Samuti ei ole Pocopay saanud eksitavate reklaamide pärast klientidelt ühtegi kaebust. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.