• Jaga lugu:

  Vene eksminister läks 8 aastaks trellide taha

  Vene eksminister Aleksei Uljukajev mõisteti kaheksaks aastaks vangi.Foto: epa

  Reedel mõistis kohus Venemaa endise majandusministri Aleksei Uljukajevi kaheksaks aastaks range režiimiga kolooniasse - prokurör oli eksministrile nõudnud kümmet aastat kolooniat.

  Sama pikka aega ehk kaheksa aastat pärast karistuse kandmist on Uljukajevil keelatud töötamine riigiametis või riigifirmas.
  Lõppotsuses oli vähenenud ka Uljukajevile mõistetud trahvisumma - süüdistaja nõutud 500 miljoni rubla (ehk 7,2 miljonit eurot) asemel kahanes see 130 miljonile rublale 1,87 mln eurot).
  Uljukajevi vahistamine mullu 14. novembril oli tänapäeva Venemaal esimene kord, kui vahistati nii kõrge ametis olev riigiteenistuja. Vahele võetud ja seejärel ametist vabastatud minister mõisteti uurimise ja kohtupidamise ajaks ehk üle aastaks koduaresti.
  Uurimisversiooni kohaselt tabati toonane majandusminister Uljukajev, kui ta võttis vastu naftafirma Rosneft juhilt Igor Setšinilt 2 miljonit dollarit sularaha selle eest, et riigifirma saaks tema ministeeriumilt loa omandada Bašnefti riigile kuuluv aktsiapakk.
  Uljukajev on öelnud, et kogu protsess on farss ning temast tehti julma provokatsiooni ohver. Tema sõnul olid kõik tema vastu esitatud süüdistused altkäemaksu võtmises fabritseeritud ning kogu aktsiooni korraldasid Rosnefti juht Igor Setšin ja FSB. 15. detsembril kohtus kõlanud süüdistuskokkuvõttest aga jäi kõlama see, et kohus välistab provokatsiooni fakti.
  Neli korda kohtusse ütlusi andma kutsutud peatunnistaja Igor Setšin aga jättis kõik kutsed vastuseta - esimestel kordadel ta lihtsalt ignoreeris kutset, viimasel korral tegi advokaadi vahendusel kohtule avalduse, et ei saa kohale ilmuda, sest tal on kuni aasta lõpuni pingeline töögraafik. Setšin, kes kuulub president Vladimir Putini lähiringi, pole lihtsalt mõjukas firmajuht, vaid endine luuraja, keda peetakse jõustruktuuride esindajaks võimuladvikus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.