• Jaga lugu:

  Bonnieri preemia nominentide seas Äripäevalt prügilugu

  Eesti Ajalehtede Liidu žürii valis tänasel koosolekul välja 2016. aasta uuriva ajakirjanduse ehk Bonnieri preemia nominendid, Äripäevalt oli nominetide seas Koit Brinkmann looga Tallinna haisvast prügiärist.

  Koit Brinkmanni lugu „Räpane prügiäri Tallinnas“ rääkis sellest, kuidas jäätmeäri varjupoolel tegutsevad ärimehed ei karda riigimaale vedada kümneid tuhandeid tonne prügi, sest asi päädib reeglina väärteomenetluse ning riigi nentimisega, et nõudeid pole reaalselt võimalik kätte saada. 
  Sellega seotud lugu „Haisvad skeemid Põhja-Tallinna jäätmeäris" rääkis ebaseaduslikust prügiärist, kus julmalt kaevatakse kuskil auk maasse, kallatakse sodi auku, auk lükatakse kinni ja ongi kogu jäätmekäitlus. Nende asjade taga on üks ja seesama seltskond.
  Žürii valis nominentideks veel: 
  Tuuli Jõesaare Eesti Päevalehes ilmunud looga „Riigiamet lubas toidulisandi pähe Eestis müüki ohtlikku väävelhapet sisaldava preparaadi“ ja looga „Analüüs näitab: imeravim Cellfood on väävelhappe ja kraanivee segu“
  Tuuli Kochi, Risto Berendsoni ja Oliver Kundi Postimehes ilmunud lugudega „Leedo: poliitilise toetuse hind oli 4 miljonit eurot", „Fiasko oli praamihankesse juba sisse kirjutatud“ ja „Väide: poliitikud soovisid Leedolt miljoneid"
  Marian Männi Eesti Ekspressis lugudega „Säh sulle eestimaist: Repinski kitsejuust tuleb Hollandist ja „Repinski kümme suurt ja väikest valet“.
  Võitja avalikustatakse 13. veebruaril Rootsi saatkonnas toimuval pidulikul tseremoonial. Preemia võitja saab Rootsi meediakontsernilt Bonnier ja ajalehelt Äripäev auhinnaks 5000 eurot.Bonnieri preemiale kandideeris 21 tööd.
  Žürii tööd juhtis EALLi tegevjuht Mart Raudsaar. Žürii liikmed olid Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi, Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar, Maalehe peatoimetaja Andres Eilart, Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ning Eesti Ekspressi peatoimetaja asetäitja Sulev Vedler.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nafta hind on täna tõusu jätkamas
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Uute autode müük kukkus Euroopas veerandi
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.