Äripäev • 6. aprill 2017 kell 14:08

Narva kolledži hind paigas

Siseminister Andres Anvelt  Foto: Eiko Kink

Siseministri tänase Narva visiidi ajal peeti otstarbekaks, et sisekaitseakadeemia Narva kolledž rajatakse Tartu ülikoolile kuuluvale krundile Kerese 14, teatas siseministeerium.

Krundil asuvad praegu ülikooli kolledži endine hoone, ühiselamu ning staadion.

Kolledži ehituse kogukulu on hinnanguliselt 12,8 miljonit eurot, millest poole saab eeldatavasti katta olemasolevate varade müümise ja eelarvesse juba planeeritud vahenditega. Puuduolevale osale tuleb leida katteallikad riigieelarvest.

Siseminister Andres Anvelti sõnul võidavad sel moel SKA kolledži rajamisest mõlemad osapooled. „Paranevad ülikooli tudengite elamistingimused ja lisandub sportimisvõimalusi, akadeemia õppurid saavad aga ülikooli kolledžis vabaaineid võtta. Samuti saab Narva südalinnas üks krunt taas korda,“ sõnas siseminister.

Sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik kinnitab, et kolledži rahastamisel on potentsiaali kujuneda väga heaks koostöönäiteks riigi ja Narva linna ning kahe kõrgkooli, Tartu ülikooli ja sisekaitseakadeemia, vahel.

Uude kompleksi tulevad õppe- ja tööruumid, majutuskohad ning treening- ja spordiruumid - uus lasketiir ja loodetavasti ujula, mille ehitus sõltub valitsuse otsusest.

Tulevikus saab Ida-Virumaale praktikale suunata igal aastal kuni 400 kadetti, lisaks hakkab õppima Narvas kuni 50 kadetti.

Hetkel kuum