Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksuspetsialistid: panditulumaks mõjub majandusele hävitavalt

  Panditulumaks ei meeldi kellelegi.Foto: PantherMedia/Scanpix

  Maksuadvokaadid ja -spetsialistid moodustasid töögrupi, mis andis hävitava hinnangu valitsuse kavale kehtestada kontsernisisestele laenudele nn panditulumaks, teatas maksueksperte koondav ühing IFA-Eesti pressiteates.

  Töögrupi kokkuvõtvas arvamuses väljendavad Eesti maksuõiguse juhtivad spetsialistid tugevat vastuseisu panditulumaksu kehtestamisele. Nende hinnangul ei too panditulumaks uusi püsivaid maksulaekumisi ning pigem on tulemus vastupidine, sest muudatus pärsib Eestisse tehtavaid investeeringuid ja Eestis asuvate kontsernide tegevust. Lisaks hägustab panditulumaksu kehtestamine oluliselt senist tulumaksusüsteemi ning sisuliselt kaotab Eesti maksusüsteem senise unikaalsuse.
  Arvamuses nimetavad spetsialistid muudatusettepanekuid, mida peaks seaduseelnõus kindlasti arvestama, et ära hoida hävitavalt halb mõju Eesti majandusele ja investeeringutele. Arvamus koos ettepanekutega esitati nii rahandusministrile kui riigikogu rahanduskomisjonile. 
  Töögrupp moodustati MTÜ IFA-Eesti liikmete baasil, ning töögruppi juhtisid Maret Hallikma advokaadibüroost Primus ning Rolan Jankelevitš advokaadibüroost Derling. Töögrupi töös osales ühtekokku 18 erialaspetsialisti. Kogu arvamust saab lugeda siit.
  IFA-Eesti on Rahvusvahelise Maksuõiguse Ühingu Eesti liikmeid koondav ühing, kuhu kuulub 42 liiget era- ja avalikust sektorist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Ryanairi juht: odavlendude aeg on möödas
Ettevõtte tegevjuht Michael O'Leary ütles BBC vahendusel, et 10eurose pileti ajastu on möödas ja keskmine piletihind tõuseb Ryanairil tema sõnul järgmise viie aasta jooksul 50 euroni.
Ettevõtte tegevjuht Michael O'Leary ütles BBC vahendusel, et 10eurose pileti ajastu on möödas ja keskmine piletihind tõuseb Ryanairil tema sõnul järgmise viie aasta jooksul 50 euroni.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Rahasadu! Graanul Investi omanikud võtsid kümneid miljoneid dividende "See oli osa tehingust"
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.