Äripäev • 21 juuni 2017

Roberto De Silvestri: mitte võtta võlgu pole kõige nutikam lahendus

Roberto De Silvestri  Foto: Andres Haabu

Eestisse veerand miljardit eurot investeerinud Colonna kinnisvara juht Roberto De Silvestri kardab, et siinne kinnisvaraturg on üle kuumenemas, kirjutas Eesti Ekspress.

„Olen endalt viimasel ajal tihti küsinud, kas Tallinna hinnatase on ikka jätkusuutlik või mitte. Uusi elamis- ja kontoripindu tuleb iga päev nagu seeni pärast vihma. Kas äkki liiga palju?“ rääkis kinnisvaraärimees. Ta on otsustanud hoogu maha võtta: hakata müüma või siis vähemasti uutele ostudele pidurit tõmmata.

Eestit De Silvestri kiidab, kuid soovitab meil võtta laenu ning teha jõulisemalt investeeringuid taristusse. Võiksime tema arvates müüa riigi võlakirju ning rahumeeli tõsta riigivõla Šveitsi või Luksemburgi tasemele (umbes 25 protsenti SKTst). Saadud rahaga ühendada suuremad keskused korralike teedega ning meelitada sellega uusi välisinvestoreid Eestisse uusi töökohti looma.

„Mitte võtta võlgu, kuid jätta samas ka investeeringud tegemata – see pole kõige nutikam lahendus,“ leiab De Silvestri.

Hetkel kuum