Oberschneider: teistega võisteldes oled juba kaotanud

28. september 2017, 12:45
Ober-Hausi asutaja Paul Oberschneider
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170928/NEWS/170929679/AR/0/AR-170929679.jpg

Ober-Hausi asutaja Paul Oberschneider rääkis konverentsil Äriplaan 2018, et iga ettevõte peab leidma oma eripära, sest teistega võistlema hakates oled tegelikult juba kaotanud.

"Graafikud, tabelid, statistika.. me kõik vaatame neid. Kõik vaatavad neid samu arve. Kuidas me peaksime saama ilmaski midagi korda saata, kui me kõik vaatame neid samu näitajaid?“ teatas Oberschneider ja ütles, et nii saavad ju kõik samad tulemused ja ta ei hakka kõnelema sellest, mis tema arvates kinnisvaraturul järgmisel aastal toimub.

Ta ütles, et vahet ei ole, mida trendid ja statistika näitavad, oluline on eristuda. "Kui võistled, oled juba kaotanud,“ rõhutas ta korduvalt.

Ta rääkis, et kui ta 1992.-1993. aastal Eestisse tuli, oli siinsel kinnisvaraturul juba tugevaid mängijaid. "Kui alustasime 1994. aastal Ober-Hausiga, olime vaid mina ja assistent ning tugev konkurents. Ma ei rääkinud eesti keelt ja ma ei tundnud siin kedagi. 10 aastat hiljem oli meil 400 maaklerit viies eri riigis."

Oberschneideri sõnul juhtus see tänu kolmele asjale. Esiteks ei hakanud ta nimetama ettevõtet eestikeelse nimega või sõnaga "kinnisvara", nimeks sai see Ober-Haus Real Estate. "Ma mõtlesin, et Varssavis, Vilniuses, Riias ja Tallinnas saavad inimesed seda nime nähes aru, mis see on. Me tegime, mida teised ei teinud. Me lõime brändi, mis oli tol ajal suurem kui kogu siinne kinnisvaraäri."

Teiseks, kuna ta ei rääkinud eesti keelt, oli ta sunnitud tegema seda, mille vastu enamik ettevõtjaid võitleb. "Ma delegeerisin. Ettevõtjatena arvame me, et me suudame teha kõike ise," ütles ta ja tõdes, et palju ärimehi arvab, et teeb ise kõike paremini, seega teeb seda parem ise. "Me oleme kontrollifriigid. Minul seda luksust ei olnud," tõdes ta ja märkis, et see andis talle turul eelise.

Lisaks oli ta üks esimesi, kes tõi kinnisvarasektoris Eestisse väliskapitali. "Meie saladus on see, et me tegime asju teisiti."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. September 2017, 13:14

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing