Äripäev • 4. oktoober 2017 kell 15:05

Eksminister Rannar Vassiljev hakkas lobistiks

Endine tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev (SDE).  Foto: Eiko Kink

Sotsiaaldemokraadist poliitik ja eksminister Rannar Vassiljev asus tööle lobistina, jätkates samal ajal ka poliitikas tegutsemist.

Endine tervise- ja tööminister, sotsiaaldemokraatliku erakonna pikaaegne liige Rannar Vassiljev asus sellest nädalast tööle kommunikatsioonibüroos Miltton Nordics ning keskendub seal valitsussuhete arendamisele.

Sisuliselt asub Vassiljev tööle lobistina, kes esindab erasektori kliente suhtluses ametnike ja poliitikutega. Samas aga jätkab Vassiljev ka poliitikas, vahendas Ärileht.

Praegu on ta Rakvere linnavolikogu liige ning kandideerib ka eesseisvatel valimistel sotside nimekirjas volikokku. Valituks osutudes suudaks ta enda sõnul aga huvide konflikti vältida ja ei näinud probleemi, et samal ajal poliitikas osaledes erafirmade ja poliitikute vahel suhteid silub. Loe pikemalt Ärilehest.

Ametlikus pressiteates ütles Vassiljev, et on Varasemas elus nii avalikus kui erasektoris mõistnud, et paljud probleemid riigi ja ettevõtete vahel saavad alguse sellest, et üksteist ei mõisteta, mille tõttu tihtilugu kannatab ka omavaheline suhtlus. "Just suhtlusbarjääride ületamisel näengi enda peamist rolli valitsussuhete nõustajana," rääkis ta.

Vassiljev juhtis aastatel 2005-2010 abilinnapea ja linnapeana Rakvere linna, oli rahanduskomisjoni esimehe ja aseesimehena riigikogu liige ning 2015. aastal tervise- ja tööminister. Selle aasta kevadeni juhtis ta eratervishoiu ettevõtet Viru Haigla.

Miltton Nordics on valitsussuhete agentuur, mille partnerid on endine Reformierakonna peasekretär ja riigikogu liige Martin Kukk, IRLi endine kommunikatsioonijuht Gerrit Mäesalu ning pikaaegne Reformierakonna kampaaniameister Annika Arras.

Hetkel kuum