Äripäev • 10. oktoober 2017 kell 5:58

Meelis Tambla valiti maailma ekspordikindlustajate tippseltskonda

KredEx Krediidikindlustuse juhatuse esimees Meelis Tambla.  Foto: член правления KredEx Krediidikindlustus Марико Рукхольм

Serbia pealinnas Belgradis toimunud riiklikke ekspordikindlustajaid ühendava suurima rahvusvahelise organisatsiooni Berne Unioni aastakoosolekul valiti KredEx Krediidikindlustuse juhatuse esimees Meelis Tambla arenevate turgude komitee juhiks, teatas KredEx.

Arenevate turgude komitee, mida Tambla põhitöö kõrvalt ühiskondlikus korras sellest sügisest juhtima asub, koondab 38 riigi ekspordiagentuuride esindajaid Euroopast, Lähis-Idast, Aasiast ja Aafrikast.

"Berne Union, mille liikmed kindlustavad ligi 11 protsenti kogu maailma piiriülesest kaubandusest, on krediidikindlustuse valdkonnas tegija, kes suunab sektori globaalseid arenguid," kirjeldas Tambla organisatsiooni haaret.

1934. aastal asutatud rahvusvaheline investeeringute ja krediidikindlustajate katusorganisatsioon Berne Union koondab 84 riiklikku kindlustusagentuuri ja -ettevõtet. Organisatsiooni liikmed kindlustavad igal aastal ligi 2 triljoni dollari väärtuses tehinguid, mis on 11% protsenti kogu maailma piiriülesest kaubandusest.

KredEx Krediidikindlustus on krediidiriskide kindlustusettevõte, mis pakub eksportijatele võimalust kindlustada oma äri laekumata arvetest tulenevate kahjude vastu.

Hetkel kuum