Äripäev • 31. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Eleringi puhaskasum kahanes

Taavi Veskimägi juhitud Eleringi puhaskasum kahanes.
Taavi Veskimägi juhitud Eleringi puhaskasum kahanes.  Foto: Andres Haabu

Elering teenis aasta üheksa kuu kokkuvõttes 91,3 miljoni euroni ulatuva tulude mahu juures 5,6 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 2,4 miljoni võrra vähem kui aasta tagasi samal ajal.

"Tuludele avaldas prognoositavalt mõju juulis tehtud elektri ülekandeteenuse tariifide 7,6protsendiline langetamine ning samuti Eestit läbiva elektri transiidi vähenemine seoses Leedu-Rootsi kaabli tööle hakkamisega," selgitas Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.

Kolmandas kvartalis oli Eleringi tulude maht 23,6 ja puhaskahjum planeeritult 3,8 miljonit eurot, mis võimaldab aasta saavutada eesmärgiks seatud majandustulemused, nentis ettevõte pressiteate vahendusel. Eleringi üheksa kuu rahavoog äritegevusest oli 38,8 miljonit eurot ja investeeringud põhivarasse ulatusid 20,5 miljoni euroni. Rahavoog finantseerimisest viis välja 24,5 miljonit, millest 20 miljonit moodustasid omanikule makstud dividendid ja 4,5 miljonit pangalaenude tagasimaksed.    

Eleringi varade maht oli kolmanda kvartali lõpu seisuga kokku 889,9 miljonit eurot ning omakapital 334,6 miljonit eurot. Elering on sõltumatu elektri ja gaasi ühendsüsteemihaldur, mille põhiülesanne on tagada Eesti tarbijatele kvaliteetne energiavarustus.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt