Kapo pidas kinni Vene agendi

07. november 2017, 11:30
Kolm meest mõisteti süüdi Eesti Vabariigi vastastes kuritegudes.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171107/NEWS/171109801/AR/0/AR-171109801.jpg

Nädalavahetusel pidasid kaitsepolitsei töötajad Narva piiripunktis kinni Venemaale suunduva mehe, kes kahtluse kohaselt tegutses Venemaa Julgeolekuteenistuse agendina ning valmistas ette arvutikuritegu, sihtmärgiks Eesti riigiasutused.

Eile võttis Harju maakohus Venemaa kodaniku prokuröri taotlusel vahi alla.

Venemaa kodanikust meest kahtlustatakse FSB agendina Eesti Vabariigi vastases vägivallatus tegevuses ning arvutikuriteo ettevalmistamises. Tema Eesti-vastase tegevuse sihtmärgid olid Eesti riigiasutused.

Kriminaalmenetlust juhtiva riigiprokuröri Inna Ombleri sõnul on riigivastase kuriteo kahtlus tõsine. “Võõrriigi eriteenistuse agendina Eesti Vabariigi vastu tegutsemine on kahtlemata raske kuritegu ning selgitame võimalikult kiiresti välja kõik olulised asjaolud,” kinnitas Ombler. “Praegu saame üksikasju avamata öelda, et suurem kahju suudeti ära hoida.” Juhtumi osas alustatud kriminaalmenetlust juhib Riigiprokuratuur ning uurib kaitsepolitsei.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2017, 11:36

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing