Äripäev • 7. november 2017 kell 8:30

Kapo pidas kinni Vene agendi

Kolm meest mõisteti süüdi Eesti Vabariigi vastastes kuritegudes.  Foto: Andras Kralla

Nädalavahetusel pidasid kaitsepolitsei töötajad Narva piiripunktis kinni Venemaale suunduva mehe, kes kahtluse kohaselt tegutses Venemaa Julgeolekuteenistuse agendina ning valmistas ette arvutikuritegu, sihtmärgiks Eesti riigiasutused.

Eile võttis Harju maakohus Venemaa kodaniku prokuröri taotlusel vahi alla.

Venemaa kodanikust meest kahtlustatakse FSB agendina Eesti Vabariigi vastases vägivallatus tegevuses ning arvutikuriteo ettevalmistamises. Tema Eesti-vastase tegevuse sihtmärgid olid Eesti riigiasutused.

Kriminaalmenetlust juhtiva riigiprokuröri Inna Ombleri sõnul on riigivastase kuriteo kahtlus tõsine. “Võõrriigi eriteenistuse agendina Eesti Vabariigi vastu tegutsemine on kahtlemata raske kuritegu ning selgitame võimalikult kiiresti välja kõik olulised asjaolud,” kinnitas Ombler. “Praegu saame üksikasju avamata öelda, et suurem kahju suudeti ära hoida.” Juhtumi osas alustatud kriminaalmenetlust juhib Riigiprokuratuur ning uurib kaitsepolitsei.

Hetkel kuum