• Jaga lugu:

  Keskpanga asepresident: Eesti tarbimispidu kestab veel kaks aastat

  Eesti Panga asepresident Ülo KaasikFoto: Andres Haabu

  „Küllalt hea olukord majanduses jätkub veel järgmisel ja ilmselt ka ülejärgmisel aastal,“ leiab Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik.

  "Maailmamajandusel läheb hästi, Euroopa majandusel läheb hästi ja hästi läheb ka meie lähinaabritel. Keskpankade toetav rahapoliitika, s.t madalad intressid ja raha juurdetrükk aitavad majanduskasvule kaasa," rääkis Kaasik ERRi raadiouudistele.
  Samas on tema sõnul lähiaastatel ka riske, mis võivad kiiret majanduskasvu takistada. Näiteks arengud Rootsi kinnisvaraturul, mis on Eesti majanduse kontekstis oluline tegur, sest meie pangad on Rootsiga seotud ja Rootsi on Eesti olulisemaid eksporditurge.
  "Samas kui me räägime rahapoliitika ootustest, siis järgmisel aastal keegi suurt rahapoliitika muutust ei oota. Pigem on Euroopa Keskpank kinnitanud, et varaostuprogrammiga jätkatakse vähemalt septembrini ja intressid püsivad kindlasti veel kauem madalad."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.