Äripäev • 19. detsember 2017 kell 7:42

Keskpanga asepresident: Eesti tarbimispidu kestab veel kaks aastat

Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik  Foto: Andres Haabu

„Küllalt hea olukord majanduses jätkub veel järgmisel ja ilmselt ka ülejärgmisel aastal,“ leiab Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik.

"Maailmamajandusel läheb hästi, Euroopa majandusel läheb hästi ja hästi läheb ka meie lähinaabritel. Keskpankade toetav rahapoliitika, s.t madalad intressid ja raha juurdetrükk aitavad majanduskasvule kaasa," rääkis Kaasik ERRi raadiouudistele.

Samas on tema sõnul lähiaastatel ka riske, mis võivad kiiret majanduskasvu takistada. Näiteks arengud Rootsi kinnisvaraturul, mis on Eesti majanduse kontekstis oluline tegur, sest meie pangad on Rootsiga seotud ja Rootsi on Eesti olulisemaid eksporditurge.

"Samas kui me räägime rahapoliitika ootustest, siis järgmisel aastal keegi suurt rahapoliitika muutust ei oota. Pigem on Euroopa Keskpank kinnitanud, et varaostuprogrammiga jätkatakse vähemalt septembrini ja intressid püsivad kindlasti veel kauem madalad."

Hetkel kuum