Äripäev • 3. jaanuar 2018 kell 13:31

Pevkur palkas Rein Langi oma nõunikuks

Rein Lang (paremalt teine) asub tööle riigikogu aseesimehe Hanno Pevkuri (paremalt esimene) nõunikuna.  Foto: Andres Haabu

Rein Lang asub tööle riigikogu aseesimehe Hanno Pevkuri nõunikuna.

Sellest nädalast on riigikogu aseesimehe Hanno Pevkuri nõunik Rein Lang, teatas Reformierakond. Pevkuri sõnul on eesmärk valmistuda 2019. aasta valimisteks, mida kinnitas ERRile  ka Lang.

Lang lisas, et tal endal poliitilisi ambitsioone ei ole. 

Lang ütles rahvusringhäälingule, et jätkab ka oma tööd Lähis-Idas. "Me jätkame Nortaliga oma Lähis-Ida projekte ka. Ma üritan end jagada selle ja erakonna programmi vahel," lausus ta.

"Kõik see kestab täpselt sama kaua, kui Hanno Pevkur on erakonna esimees," ütles Lang ERRile.

Lang asus Nortalis tööle 2016. aastal, hakates juhtima valdkonda, mis tegeleb ettevõtte klientide nõustamisega e-riigi lahendusi puudutavates seadusandlikes ja poliitikat kujundavates küsimustes, keskendudes eelkõige välisriikidele. 

Lang valiti esmakordselt riigikokku 2003. aastal. Valitsuse töös osales ta kultuuriministrina aastatel 2011–2013, justiitsministrina 2005–2011 ning enne seda täitis 2005. aastal lühikest aega välisministri ülesandeid. Aastatel 2003–2005 oli Rein Lang riigikogu aseesimees. Enne riigikokku valimist oli Lang 2001–2003 Tallinna abilinnapea tegeledes linna kultuuri- ja haridusvaldkonna juhtimisega.

1992. aastal asutas Lang meediaettevõtte Trio LSL ning oli perioodil 1991–1997 tegev meedia- ja kultuurivaldkonnas. Rein Lang lõpetas 1980. aastal Tartu Riikliku Ülikooli õigusteaduskonna cum laude ning on töötanud 6 aastat advokaadina ja 15 aastat firmajuhina.

Hetkel kuum