• Jaga lugu:

  Rosin Sakjasele: tubli poiss!

  Võlausaldajate liidu juht Marie Rosin kahtleb, kas likvideerija Kalev Sakjasele kohaldatud ettevõtluskeeld toimib, kuid tunnustab meest ametist loobumise eest.

  "Tubli poiss! Lõpuks tuli mõistus koju! Tunnustan, et inimene tõstis käed üles ja ütles, et loll äri. Endast lugupidav inimene ei astu sellisesse ärisse. Hea, et ta leidis endas üles lugupidamise ja lahkus labasest ärist," lausus Rosin, kes aga määratud karistusse skeptiliselt suhtub.
  Nimelt algatas Põhja ringkonnaprokuratuur Sakjase vastu kriminaalasja raamatupidamise kohustuse rikkumise tõttu, Sakjas otsustas kokkuleppe kasuks. Peale kolm aastat kestva ettevõtluskeelu tuleb Sakjasel tasuda 3000 eurot. "Mingisugune kolm tuhat eurot ... Nalja teete? Mis on need kolm tuhat eurot nende sadade ettevõtete kõrval, millega ta on raha teeninud ... See summa ei morjenda kedagi," rääkis Rosin.
  Keelu nõrkus
  Rosin ettevõtluskeeldu ei usu. "Kes tahab ja on harjunud äri ajama, ajab ta seda niikuinii edasi, kasutades oma lähikondseid. Igaühel meist on vanad lapsepõlvesõbrad, sugulased ..."  sõnas ta ning andis nõu variisikute kasutajatele. "Tulge maa peale! Laske ettevõttel vaikselt hääbuda. Variisikuid kasutatakse ainult selleks, et näida puhas. Ühel juhul kasutatakse variisikuid, kuna ei lubata äri teha, teisel juhul, et oma nägu pesta. See näo puhtakspesemine on tunduvalt ebaeetilisem."
  Süüdistuses seisab, et Sakjas ei küsinud kolme ettevõtet likvideerima hakates nende varasematelt juhtidelt raamatupidamisdokumente, mis võimaldas varjata raskeid juhtimisvigu, samuti pole ülevaadet ettevõtete majandusinfost. Kõigi firmade dokumentide asukoht on siiani teadmata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tallinna börs pani nädalale rohelise punkti
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.