Harro Puusild • 1. märts 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Anti Orav: rapsimine tegi majandusele kahju

Pipelife Eesti juht Anti Orav  Foto: Raul Mee

Ei oleks pidanud asuma parandama seda, mis töötas – pikaajalise maksutõusu kohta oli kokkulepe sektoris osalejatega olemas, hindab Pipelife Eesti juht Anti Orav alkoholiaktsiisi tõusu kahjulikuks Eesti majandusele ja kultuurile.

"Mõttetu rapsimisega tehti otsest kahju Eesti majandusele ja ka kultuurile (alkoholiaktsiisist saab valdkond oma jõu), kuid ei mõjutatud olulisel määral alkoholi tarbimist," ütles Orav intervjuus teemaveebile tööstusuudised.ee.

Orav lisas, et talle teebki muret avaliku sektori lühikese perspektiiviga mõtlemine. "Suurte otsuste tegemine valimistsükli piires ei ole alati mõistlik. Näiteks infrastruktuuri (veetrassi) rajamisel on selle ehitusmaksumusest olulisem selle eluiga ja opereerimise kogukulu selle perioodi jooksul. Meil käib otsustamine valdavalt ehitushinna alusel," märkis Orav.

"Praegu juba näeme Eesti algusaastail tehtud madalaima hinna hangete vilju – vaja on hakata tegelema vigade parandusega. Nende kuludega pole aga arvestatud. Ehk oleks aeg kvaliteedile enam tähelepanu pöörata."

Mis puudutab veel makse, siis usub Orav, et maksude juures võiks kaaluda tööjõumaksude langetamist, kuna töötasud on viimastel aastatel tööjõu piiratud kättesaadavuse mõjul ülikiiresti tõusnud ja tõusuootus püsib Soome tööturu mõjul endiselt kõrge.

Loe pikemalt intervjuud Äripäeva teemaveebist tööstusuudised.ee

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt