Äripäev • 2. aprill 2018 kell 8:10

Omniva pakirobotipilooti tunnustati Euroopas

Foto: Ansi Arumeel, Omniva juhatuse liige

Omniva valiti mulluse robotipiloodiga üheks kaheksast Eesti ettevõttest, kes jõudsid Euroopa suurima äriauhindade konkursi kolmandasse vooru, teatas riiklik postifirma.

Euroopa Äriauhindade (European Business Awards) konkursile kandideeris üle 110 000 ettevõtte 34 riigist ning Omniva osutus valituks innovatsiooni kategoorias, lisas Omniva oma pressiteates. EBA tegevdirektori Adrian Trippi sõnul aitab Omniva luau Euroopas tugevamat ärikeskkonda. “Omniva jäi meile silma oluliste väärtustega, milleks on innovatsioon, eetika ning äriedu,” vahendas pressiteade Trippi sõnu.

Omniva, Starship Technologies ning Mercedes-Benz Vansi koostööna testiti Tallinnas Kakumäel Mercedes-Benzi „Robovani" koos Starshipi pakirobotitega. Kesksuvest oktoobri alguseni kestnud pilootprojekt kaasas üht robotite jaoks mõeldud prototüüp-kaubikut ning mitut pakirobotit. Ühtlasi oli Omniva maailma esimene ettevõte, kes testis „Robovani" lahendust.

Mercedes-Benz Vans ja Starship Technologies tutvustasid nn emalaeva-kontseptsiooni 2016. aasta sügisel. Idee ühendab kullerkaubiku ja autonoomse pakiroboti. Tänu tarneprotsesside nutikale sidumisele aitab see oluliselt parandada tarnete viimase miili logistikat.

Hetkel kuum