Äripäev • 10. aprill 2018
Jaga lugu:

BLRT jäi kohtus Anastassia Kovalenkole alla

Anastassia Kovalenko  Foto: Andras Kralla

Harju maakohus jättis esmaspäeval rahuldamata BLRT hagi Anastassia Kovalenko vastu, keda kontsern süüdistas valeväidete esitamises.

Sügisel kaebas BLRT Kovalenko kohtusse, süüdistades teda ebaõigete väidete esitamises, ning nõudes, et Kovalenko lükkaks ümber Äripäevas ja selle sõsarväljaandes Delovõje Vedomosti ning oma magistritöös esitatud väited.

Maakohtu otsuse järgi jäävad BLRT kanda ka kohtukulud 6600 eurot.

Anastassia Kovalenko ütles maakohtu esmaspäevast otsust kommenteerides, et samal ajal, kui BLRT kulutab aktsionäride raha tema magistritöö üle vaidlemise peale, ootavad väikeaktsionärid siiamaani, millal oma kauaoodatud dividendid kätte saavad.

„Just sellisele väikeaktsionäride jõuetule positsioonile keskendusin ma ka oma magistritöös ning Äripäevale antud intervjuudes. Selle üle, kuidas minu väiteid võib tõlgendada või kuulaja nendest aru saab, võib lõpmatuseni vaielda, eriti veel, kui need on kontekstist välja rebitud. Samuti olen ma kõiki väiteid Äripäevas varem täpsustanud,“ selgitas Kovalenko.

Ta lisas, et vaatamata sellele, et 2012. aasta majandusaasta aruannet pole kohtud tõesti kehtetuks tunnistanud, on ja jääb väikeaktsionäridel tõsine kahtlus aruande õigsuse kohta.

„Samuti ei saa üle ega ümber faktist, et BLRT sattus kahjumisse just dividendivaidluse ajal. Asjaolu, et väikeaktsionäridel ei õnnestunud tõendada aruande ebaõigsust näitab veel kord, et äriseadustikus antud teabe saamise võimalus on ebaefektiivne ja seadus vajab muutmist. Rääkides investeeringutest, siis pea 300 miljoni jaotamata kasumi juures pole 30 miljoni suurused investeeringud just eriti proportsionaalsed, arvestades, et jaotamata kasumit pole siiamaani kordagi dividendideks välja makstud,“ kirjutas Kovalenko kohtuotsust kommenteerides.

BLRT ootab endiselt väidete ümberlükkamist

BLRT Grupp teatas pärast kaotatud kohtuotsust avaldatud pressiteates, et kohus möönis, et kõik Kovalenko väljaütlemised BLRT Grupi aruandluse ja investeeringute kohta on ebaõiged, kahjustavad kontserni huve ja BLRT Grupil on õigus nõuda Kovalenkolt 2017. aasta sügisel valimiskampaania ajal tehtud valeväidete Äripäeva ja Tartu Ülikooli ees ümberlükkamist.

„BLRT Grupp ootab endiselt Anastassia Kovalenkolt kõige lähemal ajal väärinfo kummutamist,“ kirjutas BLRT Grupi kommunikatsioonidirektor Karina Kond pressiteates.

Kond lisas, et aastatel 2013-2017 on mõned BLRT Grupi aktsionärid, sealhulgas Anastassia Kovalenko isa Valeri, juba üritanud vaidlustada kontserni 2012. aasta majandusaasta aruannet ja nõuda aruande kinnitamise otsuse tühistamist.

„Kuid kohtud, sealhulgas riigikohus, lükkasid aktsionäride hagi tagasi, kuna BLRT Grupi 2012. aasta majandusaasta aruanne on koostatud seadustega kooskõlas ega sisalda moonutusi,“ märkis Kond.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum