• Jaga lugu:

  Politseijuht: Savisaare juhtum riivas õiglustunnet

  Harju maakohtus kohtuprotsess Keskerakonna endise juhi Edgar Savisaare, Keskerakonna, mitme poliitiku ja ettevõtja üle.Foto: Andras Kralla

  Edgar Savisaare suhtes menetluse lõpetamine on ohtlik pretsedent, leiab piirivalve- ja politseiameti keskkriminaalpolitsei juht Aivar Alavere ja lisab: "Minu kui kodaniku õiglustunne on riivatud."

  Alavere ise aga peab viimaste aastate meeldejäävaimaks korruptsioonilooks maanteeameti juhtumit, mis oli mastaapne ja puudutas suurt osa ühe valdkonna inimestest: nii ülevaatuspunkte kui ka eksamineerijad. "Mõju poolest ja valdkonna puhastamise mõttes oli see vast üks olulisemaid, kuigi altkäemaksu summad, mis maksti, olid ju tegelikult naeruväärselt väikesed," rääkis Alavere Delfile.
  Maanteeameti juhtide lustireisid tõi 2012. aastal avalikkuse ette just Äripäev, kus seda kajastanud ajakirjanik Piret Reiljan pälvis ka Bonnieri preemia
  "Selle menetlusega – koostöös maanteeameti endaga –, muutus üks konkreetne valdkond puhtamaks," lisas kriminaalpolitsei juht Alavere seda juhtumit esile tuues Delfile.
  Alavere lisab hiljutise olulise menetlusena Tallinna linnatranspordiameti juhtumi, kus ilmnes samamoodi markantselt, kuidas suutis linna allasutuse üks inimene tegelda korruptsiooniga paljude aastate jooksul ja suures mahus.
  Politsei- ja piirivalveamet (PPA) tutvustas eile avalikkusele korruptsioonikuritegude büroo aastaraamatut. Korruptsioon ei näita Eesti ühiskonnas vähenemistendentsi, vahendab Delfi: kahel viimasel aastal on registreeritud ligi 700 korruptsioonikuritegu, mida on kõvasti enam kui kahel eelneval aastal. Peamised kuriteod on seotud altkäemaksu andmise/võtmise ja võltsimistega.
  Kõigepealt peavad muutuma meie hoiakud ja väärtushinnangud, nentisid aastaraamatut esitlenud politseijuhid. Nagu kala hakkab mädanema peast, algab ka ühiskonna paranemine peast ehk asutuste, organisatsioonide, ettevõtete ja omavalitsuste juhtidest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Villu Teearu: eelmise sajandi suhtumisega bossid jäävad talentidest ilma
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Uuest nädalast saab märkida Läti tanklaketi Virši aktsiaid
Läti finants- ja kapitalituru komisjon (FKTK) kinnitas Läti tanklaketi ja alternatiivkütuseid pakkuva Virši aktsiate esmase avaliku pakkumise prospekti.
Läti finants- ja kapitalituru komisjon (FKTK) kinnitas Läti tanklaketi ja alternatiivkütuseid pakkuva Virši aktsiate esmase avaliku pakkumise prospekti.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Narvas murtakse tõenäoliselt Keskerakonna 20 aasta pikkune võim
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.