Äripäev • 3. juuli 2018 kell 8:28

Mainor Grupp kasvatas võimsalt kasumit

Mainor ASi ärikasum ületas esimest korda 10 miljoni euro piiri, kasvades aastaga 58%, teatas ettevõte.

Foto: Raul_Mee, Raul Mee

Mainor ASi puhaskasum ulatus ligi 8 miljoni euroni, kasvades aastaga 57%. Palju kasvas ka grupi varade maht, mis ulatus aasta lõpuks 154 miljoni euroni. Kontsernis investeeriti eelmisel aastal 17,3 miljonit, millest kinnisvaraobjektidesse 15,8 miljonit eurot.

Mainor ASi tütarettevõtja, Ülemiste City linnakut arendava Mainor Ülemiste käive moodustas mullu 7,7 miljonit, kasvades aastases võrdluses 34%.

Eesti suurima erakõrgkooli Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor äritulud suurenesid 2016. aastaga võrreldes 12%. Mullu alustas koolis õpinguid 439 esmakursuslast, neist üle 120 välisüliõpilase. Eelmise aasta sügisel avati Ülemiste linnakus ka Tallinna Rahvusvaheline Kool, mis pakub õppemaksu eest ingliskeelset haridust. Mainor ASi juhatuse esimehe Kadi Pärnitsa sõnul on Ülemiste City haridusklastri arendamisel läbiv visioon, et iga linnaku töötaja saab enda ja oma pere jaoks haridusteenused kätte läbi linnakus toimuva haridusvõrgustiku.

Ülemiste Cityt energiakandjatega varustava Dvigatel Energeetika eelmise aasta kasum oli 1 miljon eurot. Akende ja uste tootmise ja müügiga tegelev Mainori kontserni ettevõte OÜ Rekman müügitulu kasvas mullu võrreldes varasema aastaga 41%. Ettevõte suutis leida püsivad ja stabiilsed partnerid Soome turul, millest saadava tulu osakaal moodustas eelmisel aastal 32%. Keskkonnateenuseid pakkuv Doranova Baltic OÜ jätkab Tartu Aardlapalu prügila koostootmisjaama opereerimist ja prügila hooldust.

AS Mainor tegeleb peamiselt Ülemiste City kui targa linna arendamise ja gruppi kuuluvate ettevõtete tegevuse strateegilise juhtimisega. Tütar- ja sidusettevõtted tegutsevad hariduse, puidu, metalli ja energeetika alal ning annavad tööd kokku enam kui 200 inimesele. Mainor on olnud kasumis 26 aastat ehk kogu äriettevõttena tegutsemise aja.

Hetkel kuum