Artikkel
 • Telia Helsingi peakontor, nüüd ka kanali MTV3 omanik.Foto: Reuters/Scanpix
  Jaga lugu:

  Telia-Bonnieri tehing saab Rootsis kõva kriitikat

  Telekomifirma Telia tänane teade, et ta ostis teleteenuseid pakkuva Bonnier Broadcastingu, on äratanud Rootsis tugeva vastureaktsiooni nii valitsuses kui ka opositsioonis, kirjutas Kauppalehti.

  Telia ostis Bonnier Broadcastingu, kellele kuuluvad soomlaste MTV3, rootslaste TV4 ja C More Tehingu hind on 9,2 miljardit Rootsi krooni ehk 888 miljonit eurot.
  Nähakse, et tehing kontsentreerib tugevasti meediat. Kriitikute meelest on halvim see, et riik saab tehingu järel tugeva positsiooni meediamaastikul.
  Rootsi riigi käes on juba riigiraadio SVT. Kuna Rootsile kuulub Teliast 37 protsenti, tungib see nüüd jõuliselt ka erasektorisse. Kauba sees olev TV4 on Rootsi suurim eratelekanal.
  On selgunud, et Telia on tegutsenud vastu valitsuse tahtmist. „Olen kogu selle protsessi aja ettevõtte juhile rääkinud, et mitmekesisus on oluline ja et riigil ei peaks olema auahnust erameediat omada,“ ütles sotsist majandusminister Mikael Damberg.
  „Arvan, et viimast sõna pole veel öeldud. Nüüd alustame läbirääkimisi konkurentsiameti ja tehnilise järelevalvega. Rääkida tuleb ka rigi rollist meedias osalejana,“ ütles Damberg.
  Moderaatide majandusasjade eest vastutava Elisabeth Svantessoni arvates on tehing probleemne. „On tõsiselt murettekitav, et riik kerkib tehinguga meediaturul domineerivaks tegijaks,“ ütles ta.
  Tema hinnangul tuleb Rootsil nüüd tõsiselt rääkida osaluse müümisest Telias.
  Sama meelt on parempoolse Liberalerna juht Jan Björklund, kes peab veidraks, et valitsus on tehingut lubanud. „See viitab, et riik peab oma osalusest Telias loobuma.“
  TV4 pikaaegne toimetaja Ulf Kristersson ei oleks kunagi uskunud, et näeb päeva, mil ta töötab Teliale. „Kui ma 36 aastat tagasi ajakirjanikuna alustasin, polnud mul aimu ka, et võiksin olla ühel päeval Telia töötaja, kelle nimi oli siis Televerket ja kellele kuulusid kõik telefonid,“ tviitis Kristersson.
  Juba visatakse nalja, et Rootsi peaministrist Stefan Löfvenist tuleb tehingu järel Põhjamaa Berlusconi. Itaalia peaministrit Silvio Berlusconit tuntakse peale poliitika ka ettevõtte Fininvest juhina, millele kuulub suur osa Itaalia meediast.
  Turg ei võtnud tehingut hästi vastu, Telia aktsia langes Stockholmi börsil 2,5 protsenti.
  Alles eelmisel nädalal teatas Telia, et ostab Norra telekomioperaatori TDC 2,2 miljardi euro eest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Jaemüüjad hoidsid USA aktsiaturge vee peal
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Riik valmistub mereparkide lubade oksjoniks
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Töötuid on Eestis rohkem, kui statistika näitab
Töötukassa andmetest tuli välja, et praegu on töötuid registreeritud rohkem, kui statistikaameti teise kvartali statistika näitab. Üks põhjus võib olla see, et Ukrainast pärit põgenike töötuna arvele võtmine statistikaameti andmetes ei kajastu.
Töötukassa andmetest tuli välja, et praegu on töötuid registreeritud rohkem, kui statistikaameti teise kvartali statistika näitab. Üks põhjus võib olla see, et Ukrainast pärit põgenike töötuna arvele võtmine statistikaameti andmetes ei kajastu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.