Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Postimaja diili teinud ärimehe pea kohal pankrotikirves

Maksuamet survestab pankrotiähvardusega Eestis tegutsevat rootslasest ärimees Claes Magnus Åkerborgi, kelle ettevõtted on riigile võlgu üle poole miljoni euro.

Eile jäi ettevõtja Claes Magnus Åkerborg paarikümne aasta jooksul esimest korda pildile.
Eile jäi ettevõtja Claes Magnus Åkerborg paarikümne aasta jooksul esimest korda pildile.  Foto: Andres Haabu

Põhiliselt seostub paarkümmend aastat Eestis tegutsenud Åkerborg Tallinna südalinnas asuva Postimajaga. Kaheksa aastat tagasi vormistas “postimaja diili” just Åkerborg, rääkis toona arenduse ametlik eestvedaja Andreas Claesson Eesti Ekspressile. Rahastas projekti siiski Åkerborgi vanale tuttavale, temaga samast linnast pärit Magnus Claessonile kuuluv kinnisvaragigant CA Fastigheter AB.

Kuigi rootslased müüsid veebruaris Postimaja Baltic Horizonile, ei ole Magnus Claesson pildilt kadunud. Eduka kinnisavaraarenduse või H&Mi turuletoomise asemel mängib Claesson nüüd rolli Åkerborgi isiklikus pankrotiasjas. Claessonist, õigemini tema rahast, sõltub, kas Åkerborg pääseb pankroti väljakuulutamisest.

Maksuvõlad kimbutavad

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt