Äripäev • 13. september 2018 kell 5:18
Taxify  Foto: Reuters/Scanpix

Taxify avab tankla

Tehnoloogiafirma Taxify avab täna Tallinnas linna soodsaima kütusega tankla.

Tankla eesmärk on tagada parima hinnaga kütusetarne Taxify juhtidele, kuid linna soodsaimat kütust saavad tanklast ka kõik tavakliendid.

Töökoja tänava automaattanklat jääb kütusega varustama Olerex. Tankla müüb bensiinikütust 95 ja diiselkütust.

Avamisnädala lõpuni saavad kõik tankla kliendid osta bensiini erihinna alusel ja maksta 1.31 eurot liitrist. Diislikütuse liiter maksab 1,25 eurot liiter. Avamissoodustusi arvestamata maksaks bensiinikütus Taxify tanklas 1.36 eurot liiter ja diiselkütus 1.31 eurot liiter. Tanklas saavad tankida kõik inimesed ning ühtki sooduskaarti selleks vaja pole.

Taxify juhtidele täiendav püsisoodustus

Taxify autopargi haldur Heigo Protten rääkis, et viimasel kalendrikuul vähemalt kümme sõitu teinud Taxify juhid saavad tanklas täiendavat püsisoodustust ID-kaardi alusel sõltuvalt sisseostuhinnast. “Täiskohaga Taxify juht kulutab nädalas kütusele keskmiselt 136 eurot, mis on märkimisväärne kulu. Kütusehinnad on püsivalt tõusnud. Meie huvi on teha juhtidele parimaid pakkumisi. Nii otsustasime ujuda vastuvoolu ja mitte opereerida senise kütuseturu loogika järgi,” ütles ta.

Olerexi müügidirektori Marko Lavingu sõnul dikteerivad täna Eestis kütusehinda peamiselt kolm tegurit: kütusehind maailmaturul, dollari ja euro kursivahe ning konkurents. “Taxify on otsustanud konkurentsi näol ühe mõjutaja eemaldada ning reguleerida hinda vastavalt turu vajadusele ja sisseostu hinnale. Nii Taxify juhi kui hinnatundliku kliendi jaoks on see suur võit,” selgitas Laving.

Hetkel kuum