Tõnu Tramm • 19 september 2018

Soomlased hakkavad Eestis Opelit esindama

Foto: Eero Vabamägi, Postimees/Scanpix

Kui kevadel ostis soomlaste Bassadone Automotive Nordic ära Peugeot' maaletooja Baltikumis KW Bruuni, siis eile teatas Opel, et nende uueks esindajaks Balti riikides saab Soome firma LänsiAuto OY, kirjutas logistikauudised.ee.

Muudatused Opeli edasimüügivõrgus olid igati loogilised, sest siiani oli Opeli ametlik importöör Baltimaades Budapestis asuv Opel Southeast Europe, mis oli välja kasvanud omaaegsest General Motorsi (GM) müügivõrgustikust. Teadupoolest müüs GM aga Opeli Peugeot' ja Citroeni tootjale PSA-le ning lahkus sisuliselt Euroopast.

See, et PSA soovib nüüd oma müügivõrku oma käe järgi ümber korraldada, on pigem asjade loomulik käik. „Mujal Skandinaavias tegutsevad uued Opeli importöörid juba mõnda aega, nüüd leiti tugev esindaja ka Soome ja Baltimaadesse,“ lausus Opel Southeast Europe Eesti tegevjuht Marek Vihuri Logistikauudistele.

Vihuri sõnul on uudis ka nende jaoks nii värske, et midagi konkreetsemat eesootavatest muudatustest ta veel öelda ei oska. „Mina ise olen küll väga optimistlik, sest meie jaoks on päris kindlasti lähedal asuva Soomega lihtsam asju ajada kui Budapestis asuva senise piirkonna peakontoriga,“ lausus Vihuri.

Lisaks on LänsiAuto tema sõnul Soomes väga tugev tegija, kes müüb seal aastas sama palju uusi autosid, kui on Eesti sõiduautode turg kokku ehk ca 23 000 autot aastas. „Nende käes on ka 40% Opeli turuosast Soomes ja päris kindlasti tunnevad nad siinset autoturgu väga hästi,“ ütles Vihuri, kelle sõnul ei ole vähemalt esialgu soomlastel mingit kavatsust siin mingeid ümberkorraldusi tegema hakata. Ei importööri esinduskontori ega edasimüüjate suhtes. „Ega meie jaoks ei muutu sisuliselt midagi. Kui, siis pigem on muutused positiivsed.“

LänsiAuto on üks Soome suurimatest automüüjatest, kelle müügikäive ulatub aastas 300 miljoni euroni ning ettevõttes töötab umbes 600 inimest. LänsiAuto jaemüügiportfelli kuulub ühtekokku üheksa erinevat automarki, lisaks Opelile veel Audi, Honda, Mercedes-Benz, Nissan, Peugeot, SEAT, Toyota ja Volkswagen.

Rohkem uudiseid transpordi ja logistika kohta leiad aadressilt logistikauudised.ee.

Hetkel kuum