• Jaga lugu:

  Soomlased hakkavad Eestis Opelit esindama

  Foto: Eero Vabamägi, Postimees/Scanpix

  Kui kevadel ostis soomlaste Bassadone Automotive Nordic ära Peugeot' maaletooja Baltikumis KW Bruuni, siis eile teatas Opel, et nende uueks esindajaks Balti riikides saab Soome firma LänsiAuto OY, kirjutas logistikauudised.ee.

  Muudatused Opeli edasimüügivõrgus olid igati loogilised, sest siiani oli Opeli ametlik importöör Baltimaades Budapestis asuv Opel Southeast Europe, mis oli välja kasvanud omaaegsest General Motorsi (GM) müügivõrgustikust. Teadupoolest müüs GM aga Opeli Peugeot' ja Citroeni tootjale PSA-le ning lahkus sisuliselt Euroopast.
  See, et PSA soovib nüüd oma müügivõrku oma käe järgi ümber korraldada, on pigem asjade loomulik käik. „Mujal Skandinaavias tegutsevad uued Opeli importöörid juba mõnda aega, nüüd leiti tugev esindaja ka Soome ja Baltimaadesse,“ lausus Opel Southeast Europe Eesti tegevjuht Marek Vihuri Logistikauudistele.
  Vihuri sõnul on uudis ka nende jaoks nii värske, et midagi konkreetsemat eesootavatest muudatustest ta veel öelda ei oska. „Mina ise olen küll väga optimistlik, sest meie jaoks on päris kindlasti lähedal asuva Soomega lihtsam asju ajada kui Budapestis asuva senise piirkonna peakontoriga,“ lausus Vihuri.
  Lisaks on LänsiAuto tema sõnul Soomes väga tugev tegija, kes müüb seal aastas sama palju uusi autosid, kui on Eesti sõiduautode turg kokku ehk ca 23 000 autot aastas. „Nende käes on ka 40% Opeli turuosast Soomes ja päris kindlasti tunnevad nad siinset autoturgu väga hästi,“ ütles Vihuri, kelle sõnul ei ole vähemalt esialgu soomlastel mingit kavatsust siin mingeid ümberkorraldusi tegema hakata. Ei importööri esinduskontori ega edasimüüjate suhtes. „Ega meie jaoks ei muutu sisuliselt midagi. Kui, siis pigem on muutused positiivsed.“
  LänsiAuto on üks Soome suurimatest automüüjatest, kelle müügikäive ulatub aastas 300 miljoni euroni ning ettevõttes töötab umbes 600 inimest. LänsiAuto jaemüügiportfelli kuulub ühtekokku üheksa erinevat automarki, lisaks Opelile veel Audi, Honda, Mercedes-Benz, Nissan, Peugeot, SEAT, Toyota ja Volkswagen.
  Rohkem uudiseid transpordi ja logistika kohta leiad aadressilt logistikauudised.ee.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Alexander Elder hoiatas Toomase konverentsil pullituru lõpu eest
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.