Äripäev • 28. september 2018
Jaga lugu:

Veel ühed advokaadibürood tegid üle Baltikumi äri

Advokaadibüroode turgu iseloomustab püüe katta kogu Baltikumi  Foto: Shuttestock

Eesti, Läti ja Leedu advokaadibürood on jõudsalt konsolideerumas ning püsti pannakse üha uusi Baltikumi-üleseid kontoreid.

Reedel teatasid advokaadibüroo Derling Eestist ning Lätis ja Leedus tegutsev advokaadibüroo Primus loovad uue liidu, mis koondab 80 advokaati, juristi ja assistenti.

„Suur rõõm on koos töötada koduturgudel hästi tuntud ja rahvusvaheliselt aktiivsete kolleegidega. Kuna tunneme varasemast koostööst Primuse partnereid väga hästi, teame, et usaldame oma kliendid Lätis ja Leedus headesse kätesse,“ ütles Derlingi juhtivpartner Hannes Vallikivi uut liitu iseloomustades.

Derlingi nõustamiste hulka on tänavu mahtunud näiteks Transiidikeskuse müük Hamburgi sadamaoperaatorile, Kunda sadama müük, Olympic Entertainment Groupi väikeaktsionäride vaidlus ülevõtjaga ja tuuleparkide arendaja Raisneri esindamine Tootsi tuulepargi vaidluses.

Leedu ja Läti osapooltel oli varasemalt ka Eestis advokaadibüroo Primus, aga see teatas eelmisel aastal, et liituvad hoopis Ellex-Raidlaga.

Baltikumiüleste advokaadibüroode loomine kogub samal ajal hoogu. Alles nädala alguses teatas näiteks Glikman Alvini büroo, et nad moodustasid koos Kronbergs Čukste Derlingiga Lätis ja Dominas Derlingiga Leedus uue advokaadibüroode liidu nimega LEVIN.

Samuti andis büroode suuremast konsolideerumisest märku suvine teade Indrek Tederi büroo liitumisest rahvusvahelise Deloitte Legaliga.

Jaga lugu:
Hetkel kuum