Ellex Raidla ja Primus ühinevad

22. november 2017, 06:00
Pildil vasakult Ellex Raidla juhtivpartner Ants Nõmper, Primuse partner Gerli Kilusk, Ellex Raidla vanempartner Jüri Raidla, Primuse partner Anton Sigal ja Primuse partner Ermo Kosk.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171122/NEWS/171129905/AR/0/AR-171129905.jpg

Eile allkirjastasid Ellex Raidla ja Primuse partnerid ühinemisvisiooni, mille järgi ühinevad kaks advokaadibürood järgmise aasta 1. jaanuaril. Edasi jätkatakse Ellex Raidla kaubamärgi all.

Ettevõtete teatel moodustub ühinemise järel Eesti ja Balti suurima õigusnõustajate meeskonnaga büroo, kus juristide arv kasvab Eestis 60ni ja üle Balti 211 inimeseni. Büroo tegevusvaldkondi hakkavad juhtima kokku 12 partnerit.

Ellex Raidla juhtivpartneri Ants Nõmper ütleb, et nad on turul tegutsevaid noori ambitsioonikaid advokaate jälginud. “Primus on vaieldamatult kõige edukam ja tunnustatuim uue põlvkonna büroo. Meie, seni klassikalise lähenemisega büroona, saame juurde nooruslikku uut vaadet,” kommenteeris ühinemist Nõmper ning lisas, et kindlasti on ühinemise juures oluline ka majanduspool. “Primus paistab selgelt silma lisaks kõrgele teenuste kvaliteedile ka väga heade majandustulemuste poolest.”

2016. aasta majandusaasta aruannete järgi on Ellex Raidla advokaadibüroodest käibelt kolmandal ning Primus viiendal kohal.

Primus kasvas otsustuskohani

Advokaadibüroo Primus partneri Gerli Kiluski sõnul oli Primus kasvanud piisavalt suureks ja tekkinud oli otsustuskoht, kuidas edasi minna. “Me olime jõudnud hästi positiivses mõttes arengukriisi, kus meie büroo oli kasvanud ning me ei saanud enam jääda väikseks. Meie siht on alati olnud olla täisteenust pakkuv büroo kõikidele klientidele,” selgitas Kilusk.

Ühinemiskõnelusi kirjeldades märkis Kilusk: “Sel hetkel, kui me hakkasime läbirääkimisi pidama, saime üsna kiiresti aru, et kahe büroo väärtused kattuvad, töökultuur ja lähenemine klientidele on sarnased. See on see, mis neid kahte bürood seob.” 

Nõmperi sõnul tekib ühinemise tulemusena tugeva tugistruktuuriga ja süvitsi erinevatele valdkondadele spetsialiseeruv büroo. “Meie meeskond muutub suuremaks. See tähendab, et me suudame teha suuremaid asju, kiiremini ja me oleme usaldusväärsed. Suurus aitab vajadusel tööd lihtsamalt ümber korraldada tagades kvaliteedi.”

Täisteenus sobib Eestile

Kilusk tõi kasuna välja ka, et Ellex Raidlal on juba pakkumisel uued innovaatilised valdkonnad, mida nemad veel eraldi valdkondadena ei katnud. 

Nõmper märkis ära kahe büroo sarnase töökultuuri: “Näiteks on kummaski büroos juba praegu iga kliendi projektiga alati vahetult seotud partner, kes kuulub ka ise klienti nõustavasse meeskonda.”

Just täisteenuse pakkumist peeavad partnerid uue büroo tugevuseks. Gerli Kilusk: “Kas väikesed butiik-bürood Eesti turul toimivad, see vajab veel testimist. Meil on esimesed bürood tulnud, mis on keskendunud konkreetsetele valdkondadele ja ei pakugi õigusabi teistes valdkondades. Ma julgen öelda, et Eesti klient on harjunud saama õigusnõu ühest kohast. Kui ta toob oma usalduse ühte büroosse, siis ta loodab, et ta seab sealt abi ka kõikidele küsimustele.”

Ants Nõmper lisab, et butiik-bürood keskenduvad enamasti väga kindlatele valdkondadele. “Kas selleks on intellektuaalomand või kriminaalõigus või rahvusvaheline arbitraaž. Meie turgu arvestades see ilmselt ei tööta. Eesti kliendil on tavaliselt vaja nõustamist kogu ärivaldkonna raames ning lihtsam on suhelda ühe firmaga kui kolme-nelja bürooga.”

Kuidas mõjutab Ellex Raidla ja Primuse ühinemine Eesti advokaadibüroode turgu, seda näitab aeg. Nõmperi sõnul on turul ruumi ühinemisteks on. “Ma arvan, et ühinemisi tuleb veel. Teadmata praegu, kes ja millal ning kellega ja kus.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. November 2017, 20:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing