• Jaga lugu:

  Eesti Gaas ehitab Pärnu külje alla päikeseenergiajaamade kompleksi

  Ehitusjärgus päikesejaam Pärnu külje allFoto: Eesti Gaas

  Eesti Gaas rajab Pärnumaale koostöös Paikre OÜ-ga neli 990 kilovatist päikesejaama, millesse paigaldatakse kokku 13 000 päikesepaneeli. Jaamad valmivad detsembris ja lähevad maksma kokku üle 3 miljoni euro.

  Eesti Gaasi juhatuse liikme Margus Kaasiku sõnul annavad jaamad ettevõttele võimaluse pakkuda sajaprotsendilist roheelektrit. “Oleme selge suuna võtnud puhta keskkonnahoidliku energia pakkumisele, päikeseenergia täiendab maagaasi ja rohegaasi kõrval loogiliselt ja oluliselt meie energiaportfelli,” märkis Kaasik.
  “Eesti Gaasil on puhas maagaas, millele on lisandunud rohegaas ning Paikre tegeleb jäätmete taaskasutamisega ja biogaasi tootmisega. Seega päikeseenergia on mõlema ettevõtte loomulik suund ning usun, et suudame olemasoleva kompetentsi ka maksimaalselt ära kasutada,” ütles Paikre OÜ juhatuse liige Kristo Rossman.
  Jaamad rajatakse endisele Rääma prügimäe 16 hektari suurusele alale. Päikesejaamu ehitab Solar4You ning tellija on Pärnu Päikesepargid, mille omanikeks on Eesti Gaas AS ja Paikre OÜ.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elisa uus juht: et mitte olla täielik tropp
Praegusaja (tipp)juhi lähenemine peab olema töötajakeskne – enam ammu pole võimalik efektiivselt tegutseda, kui kogu info käib ainult läbi juhi, millisel juhul saab temast absoluutne tropp, infotropp, kirjutab Äripäeva essees mullu detsembris Elisa Eesti juhi kohale asunud Andrus Hiiepuu.
Praegusaja (tipp)juhi lähenemine peab olema töötajakeskne – enam ammu pole võimalik efektiivselt tegutseda, kui kogu info käib ainult läbi juhi, millisel juhul saab temast absoluutne tropp, infotropp, kirjutab Äripäeva essees mullu detsembris Elisa Eesti juhi kohale asunud Andrus Hiiepuu.
Tühja sest karust, siin on investeerimiskonverentsi ägedaimad ostusoovitused
Nädalavahetusel toimunud investor Toomase konverents oli küll pisut karuses meeleolus, kuid pakkus huvilistele siiski hulganisti asjalikke ostusoovitusi ja tarkuseteri.
Nädalavahetusel toimunud investor Toomase konverents oli küll pisut karuses meeleolus, kuid pakkus huvilistele siiski hulganisti asjalikke ostusoovitusi ja tarkuseteri.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.