Jaanus Vogelberg • 10. oktoober 2018 kell 10:18

Eesti Gaas ehitab Pärnu külje alla päikeseenergiajaamade kompleksi

Ehitusjärgus päikesejaam Pärnu külje all  Foto: Eesti Gaas

Eesti Gaas rajab Pärnumaale koostöös Paikre OÜ-ga neli 990 kilovatist päikesejaama, millesse paigaldatakse kokku 13 000 päikesepaneeli. Jaamad valmivad detsembris ja lähevad maksma kokku üle 3 miljoni euro.

Eesti Gaasi juhatuse liikme Margus Kaasiku sõnul annavad jaamad ettevõttele võimaluse pakkuda sajaprotsendilist roheelektrit. “Oleme selge suuna võtnud puhta keskkonnahoidliku energia pakkumisele, päikeseenergia täiendab maagaasi ja rohegaasi kõrval loogiliselt ja oluliselt meie energiaportfelli,” märkis Kaasik.

“Eesti Gaasil on puhas maagaas, millele on lisandunud rohegaas ning Paikre tegeleb jäätmete taaskasutamisega ja biogaasi tootmisega. Seega päikeseenergia on mõlema ettevõtte loomulik suund ning usun, et suudame olemasoleva kompetentsi ka maksimaalselt ära kasutada,” ütles Paikre OÜ juhatuse liige Kristo Rossman.

Jaamad rajatakse endisele Rääma prügimäe 16 hektari suurusele alale. Päikesejaamu ehitab Solar4You ning tellija on Pärnu Päikesepargid, mille omanikeks on Eesti Gaas AS ja Paikre OÜ.

Hetkel kuum