• Jaga lugu:

  General Electric vähendab kiiresti osalust naftaväljade haldajas

  General Electric soovib keskenduda energeetika ja reaktiivmootorite tehnoloogia arendamisele. Foto: Stephane Mahe

  General Electric (GE) teatas, et vähendab kiirendatud korras osalust naftavälju haldavas ettevõttes Baker Hughes. GE püüab müügituluga vähendada kasvanud võlakoormust ja fokuseerida enda tegevust teistes valdkondades.

  GE soovib praegu keskenduda peamiselt reaktiivmootorite, elektrijaamade ja taastuvenergiaga seotud tehnoloogiatele arendamisele. Selleks vähendab ettevõte Reutersi teatel laenukoormust ja viib läbi struktuurimuutust.
  GE tegevjuhi Larry Culpi sõnul müüakse osakud „kiiruga“, et vähendada aktsiaväärtuse kukkumisega tekkinud kuue aasta suurimat võlga. GE teatas juba juunis, et müüb enda osaluse Baker Hughesis järgmise kahe või kolme aasta jooksul.
  Ühe tehingu osana ostab Baker Hughes tagasi GE osaluse, mille kogu suurus on praegu 62,2 protsenti. Teisalt teatasid mõlemad ettevõtted, et tehingu tulemusena säilitab GE endiselt üle 50 protsendise enamusosaluse Baker Hugesis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.