Äripäev • 13 november 2018

General Electric vähendab kiiresti osalust naftaväljade haldajas

General Electric soovib keskenduda energeetika ja reaktiivmootorite tehnoloogia arendamisele.   Foto: Stephane Mahe

General Electric (GE) teatas, et vähendab kiirendatud korras osalust naftavälju haldavas ettevõttes Baker Hughes. GE püüab müügituluga vähendada kasvanud võlakoormust ja fokuseerida enda tegevust teistes valdkondades.

GE soovib praegu keskenduda peamiselt reaktiivmootorite, elektrijaamade ja taastuvenergiaga seotud tehnoloogiatele arendamisele. Selleks vähendab ettevõte Reutersi teatel laenukoormust ja viib läbi struktuurimuutust.

GE tegevjuhi Larry Culpi sõnul müüakse osakud „kiiruga“, et vähendada aktsiaväärtuse kukkumisega tekkinud kuue aasta suurimat võlga. GE teatas juba juunis, et müüb enda osaluse Baker Hughesis järgmise kahe või kolme aasta jooksul.

Ühe tehingu osana ostab Baker Hughes tagasi GE osaluse, mille kogu suurus on praegu 62,2 protsenti. Teisalt teatasid mõlemad ettevõtted, et tehingu tulemusena säilitab GE endiselt üle 50 protsendise enamusosaluse Baker Hugesis.

Hetkel kuum