Anu Jõgi • 19 detsember 2018

Riigiprokuratuur pidas Danske rahapesuasjas kinni kümme inimest

Danske kontorist läbi liikunud kahtlase raha juhtumit uuritakse Taanis ja Eestis.  Foto: Valda Kalnina, EPA

Riigiprokuratuur täpsustas, et keskkriminaalpolitsei pidas eile kinni kuus ning täna hommikul veel neli endist Danske panga töötajat, keda on alust kahtlustada selles, et nad võimaldasid teadlikult panga klientidel liigutada rahapesukahtlusega raha.

Riigikogu ōiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid ütles: "Prokuratuur alles avab oma kaarte, aga see, et pankurid viiakse ülekuulamisele seoses Danske rahapesuga on Eesti õiguspraktikas esmakordne ja minu hinnangul positiivne."

Täna on keskkriminaalpolitsei pressikonverents kell 12. (Loe pressikonverentsi kajastust SIIT)

Postimees teatas juba eile, et riigiprokuratuur pidas kinni inimesi seoses Danske kriminaalasjaga. Siis oli juttu kaheksast inimesest, riigiprokuratuur polnud eile nõus midagi täpsustama.

"Anname avalikkusele [Danske kriminaalasja seisust] teada homme," ütles eile riigiprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas Postimehele ning keeldus ka vastamast küsimustele, kas kahtlustuse saanute hulgas on panga Eesti haru endised tippjuhid või mitte.

Danske Eesti üksusest liikus aastatel 2007–2015 läbi mitusada miljardit eurot kahtlase väärtusega raha. Juhtumi kohta on avanud uurimise Taani ja Eesti prokuratuur. Lisaks on pank uurimise all USAs.

Hetkel kuum