• Jaga lugu:

  Edukas tööstur: töö tuleb Euroopast koju tuua

  Interconnect Product Assembly AS tootmine. Foto: Raul Mee

  Tööd on palju, see tuleb Euroopast lihtsalt koju tuua, põhjendab ASi Interconnect Product Assembly nõukogu liige ja aktsionär Marko Männi ettevõtte edu.

  Allhanget tegev Interconnect Product Assembly toodab elektromehaanilisi lahendusi, automaatikaseadmeid ja kaabliköidikuid. 2017. aastal oli ettevõtte käive 25,6 miljonit eurot ja ärikasum 4,6 miljonit eurot.
  Ettevõtte omanikud on viimastel aastatel mehiselt dividendi võtnud, firma suuremad aktsionärid on John Ross ja Marko Männi. Männi oli värskeimas Dividendi TOPis 93. kohal – tema võttis ettevõttest omanikutulu välja 608 000 eurot.
  Allhanget tuleb teha õige tootega
  Männi ei soovinud kommenteerida, kuhu saadud omanikutulu kasutab. Küll aga rääkis ta, et ettevõttel on palju tööd.
  „See tuleb Euroopast lihtsalt koju ehk Eestisse tuua. Konkurents on pigem Ida-Euroopas, mitte Eestis. Me teeme allhanget sada protsenti. Kui sa ütled “allhange”, siis kõik mõtlevad olukorda, mis oli 30 aastat tagasi: näiteks toodi Soomest rekatäis mingeid jubinaid, venekeelsed naised panid need kokku ja firma küsis tööraha. Tänapäeval on allhankefirmasid ka Kesk-Euroopas. Allhange ei kao kuhugi, küsimus on, mida kokku panna,“ rääkis ta.
  Sealjuures on tema sõnul tähtis panna kokku õigeid tooteid. Aga milline on õige toode? „Suure lisandväärtusega toode,“ ütles ta.
  Ettevõte ekspordib 93% toodangust, millest 76% läheb Euroopa Liidu riikidesse (valdavalt Taani, Suurbritannia ja Hispaania) ning 11% USAsse, 3% Kanadasse, 6% Indiasse ja 3% Hiina. Ettevõtte klientide hulka kuuluvad maailma juhtivamad tööstusettevõtted, aga millised täpsemalt, ei soostunud Männi ütlema.
  Kui viimasel ajal on tulnud üksjagu uudiseid firmade müümise kohta, siis Männi ei näe enda sõnul praegu mingit põhjust firma müümiseks.
  Interconnect Product Assembly AS (IPA) on 1999. aastal asutatud tootmisettevõte, mis on spetsialiseerunud elektromehaaniliste lahenduste, automaatikaseadmete ja kaabliköidikute tootmisele. Ettevõte pakub allhanke korras lahendusi järgnevatele tööstusharudele: energeetika ja infrastruktuur, raudteetööstus, autotööstus ja tööstusseadmete tootmine.
  Äripäev avaldas Dividendi TOPi detsembri keskel, uuri lähemalt artiklist „Vaata, kes teenisid 400 000 ja rohkem“.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Raadiohommikus: kuidas säästa kõrge elektri hinna juures kümneid tuhandeid eurosid?
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.