Artikkel
 • Jaga lugu:

  Edukas tööstur: töö tuleb Euroopast koju tuua

  Interconnect Product Assembly AS tootmine. Foto: Raul Mee

  Tööd on palju, see tuleb Euroopast lihtsalt koju tuua, põhjendab ASi Interconnect Product Assembly nõukogu liige ja aktsionär Marko Männi ettevõtte edu.

  Allhanget tegev Interconnect Product Assembly toodab elektromehaanilisi lahendusi, automaatikaseadmeid ja kaabliköidikuid. 2017. aastal oli ettevõtte käive 25,6 miljonit eurot ja ärikasum 4,6 miljonit eurot.
  Ettevõtte omanikud on viimastel aastatel mehiselt dividendi võtnud, firma suuremad aktsionärid on John Ross ja Marko Männi. Männi oli värskeimas Dividendi TOPis 93. kohal – tema võttis ettevõttest omanikutulu välja 608 000 eurot.
  Allhanget tuleb teha õige tootega
  Männi ei soovinud kommenteerida, kuhu saadud omanikutulu kasutab. Küll aga rääkis ta, et ettevõttel on palju tööd.
  „See tuleb Euroopast lihtsalt koju ehk Eestisse tuua. Konkurents on pigem Ida-Euroopas, mitte Eestis. Me teeme allhanget sada protsenti. Kui sa ütled “allhange”, siis kõik mõtlevad olukorda, mis oli 30 aastat tagasi: näiteks toodi Soomest rekatäis mingeid jubinaid, venekeelsed naised panid need kokku ja firma küsis tööraha. Tänapäeval on allhankefirmasid ka Kesk-Euroopas. Allhange ei kao kuhugi, küsimus on, mida kokku panna,“ rääkis ta.
  Sealjuures on tema sõnul tähtis panna kokku õigeid tooteid. Aga milline on õige toode? „Suure lisandväärtusega toode,“ ütles ta.
  Ettevõte ekspordib 93% toodangust, millest 76% läheb Euroopa Liidu riikidesse (valdavalt Taani, Suurbritannia ja Hispaania) ning 11% USAsse, 3% Kanadasse, 6% Indiasse ja 3% Hiina. Ettevõtte klientide hulka kuuluvad maailma juhtivamad tööstusettevõtted, aga millised täpsemalt, ei soostunud Männi ütlema.
  Kui viimasel ajal on tulnud üksjagu uudiseid firmade müümise kohta, siis Männi ei näe enda sõnul praegu mingit põhjust firma müümiseks.
  Interconnect Product Assembly AS (IPA) on 1999. aastal asutatud tootmisettevõte, mis on spetsialiseerunud elektromehaaniliste lahenduste, automaatikaseadmete ja kaabliköidikute tootmisele. Ettevõte pakub allhanke korras lahendusi järgnevatele tööstusharudele: energeetika ja infrastruktuur, raudteetööstus, autotööstus ja tööstusseadmete tootmine.
  Äripäev avaldas Dividendi TOPi detsembri keskel, uuri lähemalt artiklist „Vaata, kes teenisid 400 000 ja rohkem“.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Minu portfellist kadus pea aasta tootlus
Järjekordne langust täis kuu jääb selja taga. Seekord kadus minu portfelli väärtusest pea 4% ja kuu lõppes üle pika aja allpool miljoni euro taset.
Järjekordne langust täis kuu jääb selja taga. Seekord kadus minu portfelli väärtusest pea 4% ja kuu lõppes üle pika aja allpool miljoni euro taset.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Verston võitis 10 miljoniga Võrumaa teede riigihanke
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.
Reformierakonna minister soovitab Tallinnal haigla raha välja võidelda riigieelarvest
Tallinna Haigla rajamine on kogu Tallinnale ja laiemalt tegelikkult ikkagi oluline ning ELi rahastusest ilmajätmise järel tuleb raha hakata taotlema riigieelarve strateegiast.
Tallinna Haigla rajamine on kogu Tallinnale ja laiemalt tegelikkult ikkagi oluline ning ELi rahastusest ilmajätmise järel tuleb raha hakata taotlema riigieelarve strateegiast.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.