Äripäeva rikaste edetabel teeb kõigi aegade rekordi

TransferWise'i asutajad Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus.   Foto: Eiko Kink

Välisinvestorite suur huvi eestlaste omanduses ettevõtete vastu tähendab, et sügisel ilmuva Äripäeva rikaste TOPi esiotsa vara väärtus kasvab hüppeliselt ja saavutab kõigi aegade kõrgema tulemuse.

Tõenäoliselt võidab ka sel aastal rikaste edetabeli eelmise aasta võitja Kristo Käärmann, sest nädala alguses avalikustes Reuters anonüümsetele allikatele tuginedes, et TransferWise plaanib teha uue rahakaasamise. Loodetakse kaasata 300 miljonit dollarit, mis kasvataks ettevõtte väärtuse 4 miljardile dollari juurde. Seda uudist saab lugeda pikemalt siit.

Eelmisel aastal võitis TransferWise'i asutaja Kristo Käärmann rikaste edetabeli 258,2 miljoni euroga ning teine asutaja Taavet Hinrikus oli 238,6 miljoni euroga teisel kohal. Toona arvestas Äripäev, et TransferWise väärtus on 1,6 miljardit dollarit. Eelmise aasta rikaste TOPi saab vaadata siit.

Kui suur oleks Käärmanni ja Hinrikuse vara väärtus pärast järjekordset rahakaasamist saad kuulata täna kell 11 algavas Äripäeva raadio otsesaates „Äripäev eetris“, kus nädala olulisemaid uudiseid kommenteerivad Äripäeva ajakirjanikud Askur Alas ja Aivar Hundimägi.

Lisaks TransferWise'ile tuleb veel juttu riigikogu avaistungist ja uue valitsusliidu moodustamisest, Omniva maksuaukudest, presidendi Venemaa visiidist, rahandusministeeriumi kevadprognoosist, Luminori ja Danske kodulaenude müügist, IKEA Eestisse tulekust.

Kell 11.00 algavat otsesaadet "Äripäev eetris" saab kuulata siit.

Hetkel kuum