Artikkel
 • Jaga lugu:

  Enn Veskimägi käis Hillar Tederi pärast politseis

  Ettevõtja Enn Veskimägi.Foto: Raul Mee

  Mööblitootja Standard üks omanikke Enn Veskimägi andis politseis Hillar Tederiga seotud asjades ütlusi. Teder ise jääb kidakeelseks.

  Asja teeb veidi koomiliseks, et Veskimäe sõnul ei teadnud uurija täpselt isegi, miks Veskimägi tunnistusi andma kutsuti. „Ma küsisin, et mis minu jutt aitab. Uurija ütles, et ta ise ka ei tea, mis ta peab sellega tegema,“ meenutas Veskimägi.
  Veskimäe sõnul lausus ta uurijale, et on Tederile vahendanud oma Ukraina kontakte, kui ta aastaid tagasi ühe Ukraina sõbra pulmas käis. Praha lähistel toimunud pulmas uuriti tema kui eestlase käest, kas ta tunneb Hillar Tederit. Veskimägi vastanud jaatavalt, mistõttu saabus talle peagi Ukrainast kõne ja ta vahendas Tederi kontakti. Veskimäe sõnul ukrainlane ja Teder ühele nõule siiski ei saanud.
  Veskimägi räägib aastate taha ulatuvast konfliktist, kuhu on olnud segatud isegi Ukraina varsti ametist lahkuv president Petro Porošenko. Möödunud aastal käis president Kersti Kaljulaid ühes ettevõtjatega Kiievis Porošenkoga kohtumas ning Veskimäe sõnul olla Ukraina riigipea lubanud Tederit Sky Malli probleemiga aidata. Samas nendib Veskimägi Porošenko lubadust kommenteerides, et äriringkondades räägitakse, et oligarh Porošenko on Tederiga ärivaidlust pidava Adamovskiga ühes pundis. Sellest on varem kirjutanud ka Äripäev.
  Teder jäi Veskimäe politseiskäiku kommenteerides kidakeelseks. Tederi sõnul pole nad Veskimäega sellest suurt midagi rääkinud. Teder jätkas, et ei osanud Veskimäe käigule uurija juurde kuidagi reageerida. „Ja ma arvan, et iga ettevõtja peab vahetevahel käima politseis ja kui sa ei käi, siis käib politsei sinu juures. Minuga ta ei ole jaganud, mida talt küsiti ja mille kohta küsiti,“ arutles Teder.
  Kas tal võiks aga olla aimu, mida ja miks Veskimäelt küsiti? „Ikka võib aimu olla, aga noh, see ei ole asi, mida ma peaksin ajakirjanikuga jagama,“ teatas Teder.
  Äripäev uuris Tederilt ka seda, kuidas läheb tal praegu Ukrainas, mis on saanud tema juba aastaid väldanud vaidlusest Sky Malli kaubanduskeskuse pärast ning kas Ukraina uus president võib tema jaoks midagi muuta. Mida Teder ütles, loe siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Liina Kersna jääb ametisse Valitsuses ei tohi alla 7 liikme
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.