Enn Veskimägi käis Hillar Tederi pärast politseis

Ettevõtja Enn Veskimägi.  Foto: Raul Mee

Mööblitootja Standard üks omanikke Enn Veskimägi andis politseis Hillar Tederiga seotud asjades ütlusi. Teder ise jääb kidakeelseks.

Asja teeb veidi koomiliseks, et Veskimäe sõnul ei teadnud uurija täpselt isegi, miks Veskimägi tunnistusi andma kutsuti. „Ma küsisin, et mis minu jutt aitab. Uurija ütles, et ta ise ka ei tea, mis ta peab sellega tegema,“ meenutas Veskimägi.

Veskimäe sõnul lausus ta uurijale, et on Tederile vahendanud oma Ukraina kontakte, kui ta aastaid tagasi ühe Ukraina sõbra pulmas käis. Praha lähistel toimunud pulmas uuriti tema kui eestlase käest, kas ta tunneb Hillar Tederit. Veskimägi vastanud jaatavalt, mistõttu saabus talle peagi Ukrainast kõne ja ta vahendas Tederi kontakti. Veskimäe sõnul ukrainlane ja Teder ühele nõule siiski ei saanud.

Veskimägi räägib aastate taha ulatuvast konfliktist, kuhu on olnud segatud isegi Ukraina varsti ametist lahkuv president Petro Porošenko. Möödunud aastal käis president Kersti Kaljulaid ühes ettevõtjatega Kiievis Porošenkoga kohtumas ning Veskimäe sõnul olla Ukraina riigipea lubanud Tederit Sky Malli probleemiga aidata. Samas nendib Veskimägi Porošenko lubadust kommenteerides, et äriringkondades räägitakse, et oligarh Porošenko on Tederiga ärivaidlust pidava Adamovskiga ühes pundis. Sellest on varem kirjutanud ka Äripäev.

Teder jäi Veskimäe politseiskäiku kommenteerides kidakeelseks. Tederi sõnul pole nad Veskimäega sellest suurt midagi rääkinud. Teder jätkas, et ei osanud Veskimäe käigule uurija juurde kuidagi reageerida. „Ja ma arvan, et iga ettevõtja peab vahetevahel käima politseis ja kui sa ei käi, siis käib politsei sinu juures. Minuga ta ei ole jaganud, mida talt küsiti ja mille kohta küsiti,“ arutles Teder.

Kas tal võiks aga olla aimu, mida ja miks Veskimäelt küsiti? „Ikka võib aimu olla, aga noh, see ei ole asi, mida ma peaksin ajakirjanikuga jagama,“ teatas Teder.

Äripäev uuris Tederilt ka seda, kuidas läheb tal praegu Ukrainas, mis on saanud tema juba aastaid väldanud vaidlusest Sky Malli kaubanduskeskuse pärast ning kas Ukraina uus president võib tema jaoks midagi muuta. Mida Teder ütles, loe siit.

Hetkel kuum