Artikkel
 • Jaga lugu:

  Eile lendas Moskvasse mitu ärimeest

  Hillar Teder oli üks neist ärimeestest, kes eile õhtul Moskvasse lendas.Foto: Eiko Kink

  Eile õhtul oli Tallinn-Moskva lennuk rahvast täis – leidus ainult paar vaba kohta äriklassis. Reisijate seast vaatas vastu mitu tuttavat ärimeest.

  Enne pardaleminekut istus akna all esmalt märkamatuks jääda võiv Eesti Raudtee juht Erik Laidvee ja luges süvenenult „Tõde ja õigust“. Hiljem selgus, et ta ei reisi üksinda.
  Lennukis jäi silma ettevõtja Hillar Teder. „Lähete saatkonna avamisele?“ uurisin temalt. „Hmm, ei, kuid jõuan homme ka sinna,“ vastas ta ja päris siis juba minult: „Ega te juhtumisi Alla Pugatšova kontserdile lähe? Selline kontsert tuleb ette kord elus.“ Seejärel teeb Tederi abikaasa meile kiiresti selgeks, et oleme kontserdile lootusetult hiljaks jäänud – Pugatšova on juba laval.
  Lennukis möödus ka Toomas Tamsar, kes järgmisel kuul loobub tööandjate keskliidu juhi tööst. Tervitas põgusalt Tederit ja liikus edasi.
  Peagi astus lennukisse ettevõtja, Standardi juhatuse liige Enn Veskimägi. „Miks sa ilma naiseta reisile lähed?“ imestas Teder. Veskimägi kostis: „Tiit Vähiga tulin.“
  Tekkis lootus
  Veskimägi läks Moskvasse spetsiaalselt saatkonna avamisele. “Dialoog on parem kui vaikimine,” rääkis Veskimägi reisi lõpus. “Presidentide kohtumine annab lootust. See on meie majandusele oluline, sanktsioone pole kellelegi vaja.”
  Veskimägi sõnul oli ta üks neist, kes pakkus välja, keda Vene poolelt saatkonna avamisele kutsuda. “Mõned ei saanud, mõned keeldusid, mõnele kutset ei saadetud,” ütles ta. Küsimusele, kes saatkonna avamisele saabuvad, ütles ta lennukist välja astudes kaks nime: Anton Vaino (Kremli administratsiooni juht) ja Juri Ušakov (Venemaa presidendi Vladimir Putini nõunik).
  Ainult Erik Laidvee ja Tiit Vähi lendasid äriklassis. Tollikontrollis satuvad nad taas kokku Enn Veskimäega ja kui nende passidesse lüüakse pitsatid, kaovad kõik kolm silmist.
  President lendab teise lennukiga
  Eesti president Kersti Kaljulaid eileõhtuse lennukiga Moskvasse ei läinud. Kaljulaid lendas Venemaale täna hommikul Portugalist.
  Eesti saatkonna avamine on täna kell 12.30. Pärast seda, kell 13.30 kohtub Kaljulaid Kremlis Vladimir Putiniga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Nafta hind langes üleöö madalaimale tasemele alates Venemaa sissetungist
Aasia börs tõusis kolmapäeval tänu spekulatsioonidele, et Hiina võib anda täiendavaid stiimuleid oma raskustes oleva majanduse toetamiseks, lisaks andsid turgudele hoogu juurde mõned suured kasuminumbrid USAst.
Aasia börs tõusis kolmapäeval tänu spekulatsioonidele, et Hiina võib anda täiendavaid stiimuleid oma raskustes oleva majanduse toetamiseks, lisaks andsid turgudele hoogu juurde mõned suured kasuminumbrid USAst.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Riik valmistub mereparkide lubade oksjoniks
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Valitsus teisaldab punamonumendid Narvas. Kallas: Venemaa üritab monumente ära kasutada
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.