• Jaga lugu:

  Riigikogusse võivad pääseda Juske, Läänemets ja Grünthal

  Sven Mikseri Brüsselisse mineku korral saab parlamenti Jaak Juske, pildil sotsiaaldemokraatide valimispeol märtsikuiste riigikogu valimiste ajalFoto: Andras Kralla

  Kui kolm europarlamenti valitud riigikogu liiget otsustavad mandaadi vastu võtta, pääsevad asendusliikmetena riigikogusse sotsiaaldemokraadid Lauri Läänemets ja Jaak Juske ning EKRE-st Kalle Grünthal.

  Europarlamendi valimistel isikutest parima tulemuse teinud Marina Kaljuranna asendusliige on riigikogu valimistel 994 häält saanud Lauri Läänemets, kes on ühtlasi ka üks kandidaate Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhi kohale.
  Läänemetsa sõnul soovib ta Riigikogu liikmena pöörata enim tähelepanu regionaalpoliitikale ja ebavõrdsuse vähendamisele. "Sotside ülesanne on võidelda süveneva ebavõrdsuse vastu ühiskonnas. Eesti riigi arengus peab olema kõigil oma roll: nii suurel linnal kui väiksel asulal, nii ettevõtjal kui ka palgatöölisel," ütles ta pressiteate vahendusel.
  "Kahjuks tänasest EKREIKE valitsusleppest me regionaalpoliitikat puudutavaid lubadusi väga palju ei leia ning opositsioonierakonnana on sotside ülesanne neid väärtusi pidevalt meelde tuletada ja nende eest seista,“ lisas Läänemets.
  Kui Sven Mikser jääb häälte teistkordsel ülelugemisel Indrek Tarandist ette ja otsustab ka mandaadi europaralmendis vastu võtta, pääseb tema asemel 672 häälega riigikogusse ajalooõpetaja Jaak Juske, vahendas ERRi uudisteportaal.
  EKRE nimekirjas europarlamenti pääsenud Jaak Madisoni asendusliige on Kalle Grünthal, kes viimastel valimistel sai 740 häält.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.