Kristjan Pruul • 27. mai 2019 kell 7:38

Riigikogusse võivad pääseda Juske, Läänemets ja Grünthal

Sven Mikseri Brüsselisse mineku korral saab parlamenti Jaak Juske, pildil sotsiaaldemokraatide valimispeol märtsikuiste riigikogu valimiste ajal  Foto: Andras Kralla

Kui kolm europarlamenti valitud riigikogu liiget otsustavad mandaadi vastu võtta, pääsevad asendusliikmetena riigikogusse sotsiaaldemokraadid Lauri Läänemets ja Jaak Juske ning EKRE-st Kalle Grünthal.

Europarlamendi valimistel isikutest parima tulemuse teinud Marina Kaljuranna asendusliige on riigikogu valimistel 994 häält saanud Lauri Läänemets, kes on ühtlasi ka üks kandidaate Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhi kohale.

Läänemetsa sõnul soovib ta Riigikogu liikmena pöörata enim tähelepanu regionaalpoliitikale ja ebavõrdsuse vähendamisele. "Sotside ülesanne on võidelda süveneva ebavõrdsuse vastu ühiskonnas. Eesti riigi arengus peab olema kõigil oma roll: nii suurel linnal kui väiksel asulal, nii ettevõtjal kui ka palgatöölisel," ütles ta pressiteate vahendusel.

"Kahjuks tänasest EKREIKE valitsusleppest me regionaalpoliitikat puudutavaid lubadusi väga palju ei leia ning opositsioonierakonnana on sotside ülesanne neid väärtusi pidevalt meelde tuletada ja nende eest seista,“ lisas Läänemets.

Kui Sven Mikser jääb häälte teistkordsel ülelugemisel Indrek Tarandist ette ja otsustab ka mandaadi europaralmendis vastu võtta, pääseb tema asemel 672 häälega riigikogusse ajalooõpetaja Jaak Juske, vahendas ERRi uudisteportaal.

EKRE nimekirjas europarlamenti pääsenud Jaak Madisoni asendusliige on Kalle Grünthal, kes viimastel valimistel sai 740 häält.

Hetkel kuum