Äripäev • 29. mai 2019 kell 13:46

Raadiohommikus: paljulubavad investeerimisideed meilt ja mujalt

Neljapäevases hommikuprogrammis räägime Nortali suuromaniku Priit Alamäega ettevõtte äsjase 50miljonilise võlakirjaemissiooni köögipoolest ning Eesti riigi suurimast väljakutsest.

Hommikuprogrammis paljastab Nortali suuromanik Priit Alamäe võlakirjaemissiooni köögipoole.  Foto: Liis Treimann

Balti börsifirmade tulemuste hooaega ning põnevamaid avaldusi Tallinna börsil noteeritud ettevõtete aktsionäride koosolekutelt kommenteerib investor Ivar Mägi.

Viimastest arengutest ühisrahastusmaailmas ning valdkonna panusest meie majandusse räägime kinnisvaraideede rahastamisele keskendunud ühisinvesteerimise keskkonna Crowdestate'i tegevjuhi ja asutaja Loit Linnupõlluga.

Lisaks annab tehnilise analüüsi ekspert Vaido Veek ülevaate hetke kõige põnevamatest investeerimis- ja kauplemisideedest nii Baltikumis kui ka mujal maailmas.

Hommikuprogrammi veavad Juhan Lang ja Rivo Sarapik.

Päev jätkub nelja saatega.

11.00–12.00 "Poliitikute töölaud". Saates on vastamisi riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juht Kadri Simson ja opositsioonis istuva Reformierakonna esimees Kaja Kallas, kes vaidlevad valitsuse seniste otsuste ja enne valimisi jagatud lubadustest taganemise üle.

Saatejuht on Eliisa Matsalu.

12.00–13.00 "Eetris on arvamusfestival". Kaks ja pool kuud on jäänud seitsmenda Arvamusfestivalini ning nii nagu ka eelmisel aastal kajastab Äripäeva raadio festivali etteulatuvalt igal neljapäeval kuni augustini välja.

Avasaates kõneleme koos festivali eestvedaja Maiu Lauringu ja kuraatorite tiimijuhi Raimo Matverega sellest, mis sel aastal ees ootab, mis teemad on päevakajalised, kuidas debattides värskust hoida, kuidas arutelusid käima tõmmata ning mida on võita festivalile tulekust.

Saadet juhib Priit Pokk.

13.00–14.00 "Eetris on ehitusuudised". Muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie ja ameti ehituspärandi valdkonna juht Anni Martin tutvustavad saates, milliseid muutusi tõi 1. mail jõustunud uus muinsuskaitseseadus. Räägime, kuidas uus seadus reguleerib riigi ja kultuurimälestise omaniku õigusi ja kohustusi ning mida tähendab ehitismälestiste omanikele esimest korda loodud kompensatsioonisüsteem.

Saatejuht on Lauri Leet.

15.00–16.00 "Innovatsiooniminutid". Kuidas Eestis biometaani toodetakse? Millistes valdkondades biometaani kasutada saab? Kui laialdaselt kasutatakse biometaani kümne aasta pärast Eestis ja mujal maailmas? Sellele kõigele annavad vastuseid ICP Solutionsi esindaja Siim Tenno ja Baltic Biogasi juhatuse liige Henry Uljas.

Saatejuht on Jana Vainola.

Kuula raadiot otse SIIT.

Hetkel kuum