Äripäev • 20. juuli 2019 kell 8:51

Eesti Energia taastuva elektri toodang kasvas kolm ja pool korda

Norrakatele kuuluv Vardar Eurus ja Eesti Energia allkirjastasid eelmise aasta kevadel pea poole miljardi eurose Nelja Energia ostu-müügilepingu. Pildil on Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas Paldiski tuulepargis.  Foto: Andras Kralla

Eesti Energia taastuvenergia ettevõte Enefit Green tootis 2019. aasta esimesel kuuel kuul kokku 626 gigavatt-tundi elektrit, mida on aastases võrdluses 449 GWh ehk kolm ja pool korda rohkem.

Võrdluseks, kuue kuuga toodetud 626 GWh elektrist jagub aastaks ajaks ligi 210 000 keskmise tarbimisega majapidamisele.

Hüppeline toodangumahu kasv tuleb enamjaolt Nelja Energia tuuleparkide omandamisest, kuid ka nende parkide eelmise aasta sama võrdlusperioodi toodangut arvesse võttes küündinuks Enefit Greeni elektritoodangu suurenemine 24 protsendini.

„Aasta algas rekordiliselt tugeva ja stabiilse tuulega, mis andis Enefit Greeni esimese kuue kuu toodangule väga hea panuse. Lisaks sellele on väga hästi tööle hakanud kõik meie eelmisel aastal ehitatud päikesepargid. Näiteks Ruhnu saare taastuvenergialahendus saavutas juba enne suve saabumist soovitud toodangu ning saare elektrist tuleb tervelt 50 protsenti juba taastuvatest allikatest,“ sõnas Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas.

Enefit Greeni taastuvenergia toodangu kasv on oluline, et jõuda lähemale Eesti Energia eesmärgile toota 2023. aastal 45 protsenti elektrist taastuvatest ja alternatiivsetest allikatest.

Enefit Green on Eesti Energiale kuuluv taastuvenergia ettevõte, mis toodab Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas elektrit ja soojust tuulest, veest, päikesest, biomassist, biogaasist ja segaolmejäätmetest. Ettevõte on kõige mitmekesisema tootmisportfelliga taastuvenergia tootja kogu Baltikumis.

Hetkel kuum